Ovenzalm Met Citrusfruit 0018Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ovenzalm met citrusfruit

Zalmliefhebbers opgelet! Wij hebben het perfecte recept: ovenzalm met citrusfruit. De zalm wordt lekker fris gemarineerd met diverse soorten citrusfruit en geserveerd met een lauwwarme salade van bulgur, komkommer en bospeen. Het ideale zalmgerecht voor op een zonnige dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ovenzalm met citrusfruit

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de helft van de grapefruit en sinaasappel in plakken, pers het sap uit de rest van de grapefruit en sinaasappel. Pers het sap uit de limoen. Pluk de takjes peterselie en dille. Hak de helft van de peterselie en de helft van de dille fijn. Meng het sap van de grapefruit, sinaasappel en limoen met de olijfolie, peterselie en fijngehakte dille.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bospeen en halveer. Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de bospeen naast de zalm. Verdeel ½ van de kruidensaus over de zalm. Bedek de zalm met de plakjes grapefruit en sinaasappel. Bak het geheel 20 min. in de oven.
3
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mini komkommer in plakjes. Meng de bulgur, komkommer en de overige kruidensaus tot een salade. Meng kort voor serveren de bospeen door de salade.
4
Serveer de zalm met de bulgursalade en maak het geheel af met de rest van de peterselie en dille.

Tip: snijd het overgebleven fruit in plakjes en geef hiermee een aromatische frisse smaak aan een karaf drinkwater.

Koken met zalm

Met zalm kun je eindeloos variëren! Verwerk het in een pasta, maak er sushi van of bereid het op de barbecue. Wij zetten een aantal heerlijke en populaire opties voor je op een rijtje:

  1. Gegrilde zalm: marineer de zalmfilets met kruiden, citroensap en olijfolie, en grill ze vervolgens op een barbecue of in een grillpan. Serveer met een bijgerecht naar keuze, zoals gestoomde groenten of aardappelpuree.
  2. Zalm uit de oven: bak de zalmfilets in de oven met een korst van bijvoorbeeld broodkruimels, kruiden en parmezaanse kaas. Serveer met gestoomde groenten en aardappelen voor een complete maaltijd.
  3. Zalm teriyaki: marineer de zalm in een mengsel van sojasaus, mirin, suiker en gember, en bak hem vervolgens in een pan tot hij gaar is. De zoete en hartige teriyaki-saus geeft de zalm een heerlijke smaak. Serveer met rijst en gestoomde groenten.
  4. Zalmrolletjes: rol plakjes gerookte zalm op met roomkaas, verse kruiden en gesneden komkommer. Snijd de rolletjes in hapklare stukjes en serveer als voorgerecht of hapje. Wil je er een heel gerecht van maken? Kies dan voor deze groene asperge-zalmrolletjes.
  5. Zalmpasta: maak een romige pastasaus met zalm, room, knoflook en verse kruiden zoals dille. Meng de gekookte pasta met de saus en serveer het als een smakelijk hoofdgerecht. Een ander lekker gerecht is deze Toscaanse zalm met tagliatelle en babyspinazie. Ontzettend smaakvol!
  6. Zalm sushi of sashimi: gebruik verse zalmfilet om sushi- of sashimigerechten te maken. Snijd de zalm in dunne plakjes en serveer het met sushi-rijst, zeewier en sojasaus.

Kook je graag met zalm? Ontdek alle zalm recepten op Eatertainment! Of bekijk onze lekkere recepten pagina voor de meest smaakvolle inspiratie. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via