Doe het venkel- en korianderzaad in een vijzel en stamp fijn. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Doe in een kommetje, voeg de suiker, peper, zout, mosterd, 3/5 van de olijfolie en sinaasappelschil toe en roer goed.
2
Leg de kipdijfilets op een snijplank en dep droog met keukenpapier. Smeer de kip in met de marinade en zorg dat alle kanten bedekt zijn. Laat minstens 30 min. marineren.
3
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de overige sinaasappelen in plakjes van 1 cm, gooi de uiteindes weg. Snijd de venkel in dunne plakjes. Pel de sjalotten en snijd in dunne ringen.
5
Bedek een ronde ovenschaal met de overige olijfolie en bedek met de sinaasappelschijven. Verdeel daar de parelcouscous over, gevolgd door de venkel en de sjalotten. Halveer de sinaasappel waarvan je de rasp hebt gebruikt en pers het sap uit op de ingrediënten in de pan. Breng op smaak met wat peper en zout. Leg de gemarineerde kip erop en bak 20 min. in de oven.
6
Zet de oven op de grillstand en bak nog eens 10 min., zodat de kip mooi knapperig wordt. Schep de ingrediënten een beetje door elkaar zodat de smaken zich goed kunnen verdelen. Pluk de blaadjes van de dille en verdeel over de kip. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.