Print opties

Sluiten

Marokkaanse msemmen met honing

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng de bloem met de semolina, de suiker en het zout in de mengkom van de keukenmachine en roer met een lepel door elkaar. Plaats de deeghaak op de keukenmachine. Meng het lauwwarme water met de gist. Laat de deeghaak draaien en voeg het water met de gist beetje bij beetje toe.
2
Laat 10 à 15 min. kneden tot een glad, soepel deeg. Haal de deegbal uit de keukenmachine en laat 15 min. rusten in een kom. Sluit af met een schone theedoek.
3
Bestrijk de deegbal met een laagje van de plantaardige olie en maak balletjes van het deeg ter grootte van een golfbal. Bedek ze met folie en laat 15 min. rusten.
4
Smelt 70 gr van de boter in een kommetje en voeg hier de overige plantaardige olie aan toe.
5
Stretch elk balletje en rek uit tot een dun deeglapje. Wrijf in met het boter-oliemengsel en vouw 1/3 verticaal naar binnen langs links en doe hetzelfde met de rechterkant tot je een lang strook hebt. Vouw nu de bovenste helft naar onder zodat een vierkant lapje ontstaat. Rol dit met behulp van een deegroller uit tot een plattere, vierkante pannenkoek en bedek met meer van het boter-oliemengsel. Herhaal dit proces tot het deeg op is.
6
Verhit een pan op middelhoog-vuur en bak de msemmen aan beide kanten goudbruin. Serveer met honing en de overgebleven boter.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.