In samenwerking met:
Marokkaanse ovenschotel met aubergine
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Marokkaanse ovenschotel met aubergine

Wil je eens een andere ovenschotel dan de standaard? Deze Marokkaanse ovenschotel met aubergine is alles waar je naar op zoek bent. De parelcouscous en ras el hanout maken het tot een échte Marokkaanse maaltijd. De voorbereiding kost je 15 minuten en vervolgens schuif je de ovenschotel voor 15 minuten de oven in. Zo heb je binnen een half uur een smaakvolle maaltijd op tafel staan!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept marokkaanse ovenschotel met aubergine

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes van 2 cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Meng de aubergine, parelcouscous, paprika, tomatenpulp, knoflook en ras el hanout door elkaar en verdeel over een ovenschaal. Leg de chipolataworstjes erop en breng op smaak met peper en zout. Plaats 15 min. in de oven.
4
Verdeel de Marokkaanse ovenschotel over de borden en serveer.

Tip: vervang de runderchipolataworstjes door witte kaas wanneer je de ovenschotel vegetarisch wilt maken.
Tip: verdeel als extra garnering gesneden munt over de ovenschotel.

De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is een rijke en betoverende culinaire traditie die een perfecte mix van smaken, geuren en kleuren biedt. Het is beïnvloed door verschillende culturen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwenoude culinaire tradities.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Marokkaanse keuken is het gebruik van exotische kruiden en specerijen, zoals komijn, koriander, kaneel, gember en saffraan. Deze ingrediënten geven de gerechten hun unieke en onderscheidende smaak. Couscous, een traditioneel Marokkaans gerecht, is een voorbeeld van hoe deze kruiden worden gecombineerd met groenten, vlees of vis voor een heerlijk gerecht.

Een ander iconisch gerecht is de tajine, een stoofpot die zijn naam dankt aan de karakteristieke aardewerken pot waarin het wordt bereid. Tajines kunnen worden gemaakt met vlees, kip, vis of groenten, gecombineerd met gedroogde vruchten en noten, en gekruid met een scala aan specerijen.

Marokkaanse desserts, zoals baklava en ghoriba (Marokkaanse koekjes), zijn zoet en smakelijk en worden vaak op smaak gebracht met oranjebloesemwater of rozenwater.

De Marokkaanse keuken is niet alleen bekend om zijn smaakvolle gerechten, maar ook om de gastvrijheid en traditie van het delen van maaltijden met familie en vrienden. Het is een ervaring die alle zintuigen prikkelt en een onvergetelijke culinaire reis biedt door de rijke cultuur van Marokko.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via