In samenwerking met:
brunchplank pasen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Matze met fruit en witte chocolade

Met Pasen in het vooruitzicht kijken wij uit naar een lekkere paasbrunch. Omdat niet iedereen zin heeft om uren in de keuken te staan, hebben wij een makkelijk recept voor je klaarstaan waar iedereen van gaat genieten: matze met witte chocolade en aardbeien of blauwe bessen!

De paasbrunch compleet maken? Ga dan aan de slag met de andere gerechten van de sharing plank van Stella en zet heerlijke paasrecepten op tafel!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Stella Kolsteeg

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept matze met fruit en witte chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Meng de crème fraîche met de poedersuiker en roer goed door elkaar. Snijd de aardbeien in plakjes en hak de witte chocolade grof.
2
Besmeer elke matze met een laag van de crème fraîche. Verdeel over ½ van de matze de aardbeien en over de overige matze de blauwe bessen. Verdeel de chocolade eroverheen en serveer meteen.

Op zijn paasbest!

De lente gaat weer van start, de vogeltjes maken je al fluitend wakker en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Dat kan maar één ding betekenen: het is bijna Pasen! En om te zorgen dat iedereen op zijn paasbest is, helpen wij je graag met heerlijke receptinspiratie:

  1. Pasteitjes: al eeuwenlang geniet men van pasteitjes, ook met Pasen! Qua vulling kan je eindeloos variëren, maar wat ons betreft is de paddenstoelenpastei met kip een verrukkelijke combinatie.
  2. Gevulde eieren: een ander onmisbaar gerecht op de paastafel zijn gevulde eieren. Geef er een lekkere twist aan en ga voor gevulde eieren met vismousse, dille en viseitjes. Een feestelijk borrelhapje met een luxe touch!
  3. Flammkuchen: met Pasen worden er veel flammkuchen recepten geprobeerd. Onze tip: flammkuchen van matzes! De bodem is hierdoor stukken dunner, zodat je veel meer lekkere hapjes kan proberen. Beleg de matzes met een laagje crème fraîche, gerookte zalm en groene asperges.
  4. Blauwe bessen scones: wij zijn dol op scones! Dit Schotse broodje is een aanwinst voor de paasbrunch. Maak er een variant van met blauwe bessen, snelle clotted cream en verse aardbeien en smullen maar!
  5. Sinaasappeltiramisu: een klassieker, maar dan met een paastwist! Deze sinaasappeltiramisu is lekker fris en gaat perfect samen met de romige mascarpone. We laten de alcohol en koffie achterwege zodat de kids er ook lekker van kunnen snoepen.
  6. Passievrucht en witte chocolade spiegeltaart: een pronkstuk waarmee je de show gaat stelen! Deze taart heeft het allemaal. Een zuurtje van de passievrucht en een zoete touch van de witte chocolade cheesecake vulling. Dit recept is voor de aanpakkers, maar het resultaat is fantastisch!

Van makkelijke recepten met maar een handjevol ingrediënten tot uitdagende recepten waar de ervaren kok op los kan gaan. Van hartig tot zoet, broodjes tot dessert. Probeer één van onze paasrecepten of ga aan de slag met deze paastoppers!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via