Klassieke Paastafel Paddenstoelenpastei Met Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Paddenstoelenpastei met kip

Pasteitjes worden al eeuwenlang gegeten. Zelfs in kookboeken uit de Middeleeuwen komen de eerste pasteitjes al voor! En waarmee kun je een pasteitje beter vullen dan met paddenstoelen en kip? Volgens ons niets! Verzamel de ingrediënten (veel heb je waarschijnlijk al in huis) en maak jouw eigen pasteitje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept paddenstoelenpastei met kip

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Laat het bladerdeeg afgedekt ontdooien. Pel en snipper de sjalot. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de paddenstoelen in kleine stukjes. Ris de takjes tijm.
2
Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 min. aan. Voeg de kipfilet en paddenstoelenmix toe en laat 5 min. meebakken. Voeg de tijm toe, roer goed door en schep het geheel uit de pan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
3
Smelt de rest van de roomboter in dezelfde pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak deze roux 2 tot 3 min. aan, tot deze licht begint te kleuren. Voeg al roerend de groentebouillon toe en kook dit 5 min. door tot een ingedikte saus. Voeg het paddenstoelenmengsel weer toe en verdeel het geheel over de ovenschaaltjes.
4
Dek de ovenschaaltjes af, elk met 1 plakje bladerdeeg en druk de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje ei. Bak de pasteitjes 20 tot 25 min. in de oven.

Tip: Wil je deze pasteitjes vegetarisch maken? Vervang dan de kipfilet voor prei.

Een favoriet van velen: pasteitjes

Pasteitjes zijn kleine, hartige gebakjes die gevuld zijn met vlees, vis, groenten, kaas of een combinatie van deze ingrediënten. Ze worden vaak geserveerd als voorgerecht of snack en zijn populair in verschillende culturen over de hele wereld. De oorsprong van pasteitjes is niet precies bekend, maar het wordt vermoed dat ze in de middeleeuwen zijn ontstaan in Europa. Ze waren vooral populair onder de aristocratie en werden vaak geserveerd tijdens feesten.

In Engeland werden pasteitjes traditioneel gevuld met vlees, zoals kip of rundvlees, en werden ze vaak geserveerd met een rijke, romige saus. In Frankrijk werden ze gevuld met vis en groenten en werden ze vaak geserveerd met een lichte bechamelsaus. Vandaag de dag zijn pasteitjes nog steeds populair en zijn er vele variaties op de traditionele recepten te vinden. Of je nu kiest voor een klassiek pasteitje gevuld met kip en champignons, of een moderne variant met exotische smaken, pasteitjes zijn een heerlijke en veelzijdige traktatie die altijd in de smaak vallen.

Meer pasteitjes recepten

Wil je variëren? Pasteitjes kan je in het klein maken, maar je kan ook een grotere pastei maken die je kan delen. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere vispastei met kabeljauw en Hollandse garnalen. Natuurlijk kan je met dit gerecht eindeloos variëren qua vulling. Voeg er de vis aan toe die jij lekker vindt en genieten maar!

Liever kleine pasteitjes, die je gemakkelijk kunt opdienen als voorgerecht of als lunch? Dit pasteitje met Thaise kip, taugé en mango is gevuld met een heerlijke curry vulling. Een hele leuke én lekkere variatie op het klassieke pasteitje. Maar de echte klassieker met kipragout mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De pasteitjes maak je zelf van bladerdeeg en uiteraard maak je de heerlijke kippenragout ook helemaal zelf.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

De Casa Safra Chardonnay heeft een korte tijd op eikenhout gerijpt, wat je mooi subtiel terugproeft in de wijn. Denk aan een drupje honing, een vleugje boter en frisse tonen van citrus. Een wijn die perfect in balans is, wat ontzettend lekker is naast de paddenstoelenpastei met kip. Een toegankelijke wijn bij een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via