Pel de knoflook en 2/3 van de pistachenoten. Pluk de blaadjes van de basilicum. Mix met behulp van een staafmixer de knoflook, pistachenoten, basilicum, Parmezaanse kaas en 2/3 van de olijfolie tot een pesto en breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de courgette in halve schijfjes. Halveer de cherrytomaten. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 min. Voeg de cherrytomaten en een snufje peper en zout toe.
3
Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Kook de lasagnebladeren in de pan gaar.
4
Bouw de open lasagne op. Begin met een lasagneblad en verdeel hier wat pesto, ricotta en groenten over. Herhaal deze stappen en eindig met de pesto, ricotta en groenten. Pel en hak de overige pistachenoten fijn. Garneer de lasagne met de pistachenoten en prosciutto.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.