Budget Gourmet kipsalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pastasalade met kip, tomaat en knoflookdressing

Deze pastasalade is makkelijk en snel te maken en daardoor ideaal als bijgerecht voor de gourmet of barbecue. De zelfgemaakte knoflookdressing maakt het geheel lekker romig. Heerlijk met penne pasta, maar net zo lekker met andere pastasoorten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pastasalade met kip, tomaat en knoflookdressing

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
2
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit ¼ van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 6 min. rondom bruin. Voeg de paprika- en knoflookpoeder toe en bak nog 2 min. mee.
3
Rasp de schil van de citroen en pers het sap in een hoge maatbeker. Scheid de eidooier van het eiwit en voeg de dooier toe aan het citroensap. Pel de knoflook en voeg deze samen met de mosterd toe.
4
Mix het geheel glad met een staafmixer. Voeg nu beetje bij beetje de overige zonnebloemolie toe. Blijf mixen tot een gladde dressing.
5
Snijd de tomaten in partjes. Meng de pasta, kipfilet, tomaten en veldsla tot een salade. Breng de salade op smaak met de zelfgemaakte knoflookdressing.

Tip: Knoflookdressing iets te dik geworden? Voeg wat eetlepels water toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Pastasalades als bijgerecht

Een pastasalade is het perfecte bijgerecht bij bijvoorbeeld de gourmet of barbecue. Bij een zomerse barbecue is een frisse pastasalade het lekkerst, zoals deze frisse Italiaanse pastasalade. Pastasalade als bijgerecht tijdens het gourmetten? Dan is deze snelle pastasalade met parmaham en gegrilde avocado een echte aanrader. Wil jij liever een pastasalade met pit? Probeer deze pittige Italiaanse pastasalade!

Meer bijgerechten

Naast pastasalades zijn ook andere recepten lekker als bijgerechten. Op onze receptenpagina zijn nog veel meer bijgerechten te vinden, dus neem vooral eens een kijkje!

Farnese Primo Sangiovese Merlot
Wijntip van Yves

Farnese Primo Sangiovese Merlot

Lekker eten en drinken hoeft absoluut niet duur te zijn. Dat bewijzen de veelzijdige gourmetgerechtjes meteen. Uiteraard is het ook geen probleem om daar een bijpassende wijn bij te vinden, zowel qua smaak als budget! Ik kies in dit geval voor een heerlijke soepele rode wijn uit Italië. De Farnese Primo is een blend van Sangiovese en Merlot en barst van het rijpe, soepele fruit. De wijn is toegankeleijk en heeft weinig zuren wat hem perfect maakt bij wat vettere gerechtjes. Ook deze rode wijn schenk je het liefst iets onder kamertemperatuur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via