In samenwerking met:
Patak's Tandoori Salmon Traybake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Patak’s traybake met tandoori zalm

Je bent vast wel bekend met tandoori. Meestal wordt dit gemaakt met kip, maar het is ook heerlijk om met zalm te bereiden! Probeer eens deze smaakvolle traybake met tandoori zalm. Na 10 minuten bereiding schuif je de bakplaat zo de oven in. Even wachten en genieten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept patak’s traybake met tandoori zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer in het kokend water voor 3 min.
2
Snijd de zalm in blokjes van 3x3 cm. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Roer de Tandoori kruidenpasta los met de olie.
3
Verdeel de zalmblokjes, voorgekookte broccoli, rode ui, erwten, cherrytomaten en aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de ingrediënten met de Tandoori kruidenpasta en bak het geheel 15 min. in de oven.
4
Snijd ondertussen de koriander grof en de limoen in partjes. Haal de bakplaat uit de oven en serveer met de koriander en limoen.

Aziatische recepten met vis in de hoofdrol

Wij zijn dol op de Aziatische keuken. Je hebt allerlei soorten recepten, van curry recepten tot recepten met noedels en van vlees tot vegetarische recepten of zelfs vegan, maar ook genoeg recepten met vis! Aziatische culinaire tradities bieden een schat aan recepten die de natuurlijke smaken van vis verbeteren. Deze recepten met vis in de hoofdrol wil je zeker proberen:

  1. Massaman curry met koolvis: waarom kiezen tussen zoet en zuur als je het ook kan combineren? Deze Thaise massaman curry is zowel zuur als kruidig én zoet. We gebruiken namelijk verrassende kruiden als komijn, steranijs, nootmuskaat en kaneel. In dit recept kiezen we voor een twist met koolvis.
  2. Knapperige dynamite garnalen: verras je tafelgasten met knapperige dynamite garnalen. De garnalen zijn heerlijk krokant en worden geserveerd met een romige, pittige én zoete saus. Een echte showtopper van de avond!
  3. Romige kokossoep met koolvis: zin in een lichte avondmaaltijd? Ga dan voor een romige kokossoep met koolvis, gevuld met kastanjechampignons, Shanghai paksoi en udon noedels. De soep staat al in een half uurtje op tafel, ideaal voor een drukke doordeweekse avond!
  4. Kokosgarnalen met komkommer en kleefrijst: een van de meest gegeten soorten rijst in Thailand is kleefrijst. Smaakvol, romig én superlekker in combinatie met de kokosgarnalen.
  5. Sushi rol met tonijn en sriracha mayonaise: sushi is altijd een goed idee, of je het nu maakt met vlees, vis of vegetarisch. De sriracha saus geeft lekker wat extra pit aan de sushi rol met tonijn. Dit zorgt voor een heerlijke smaak.

Deze Aziatische visrecepten zijn slechts het begin van een heerlijke verkenningstocht. Experimenteer met verschillende vissoorten en verschillende smaakmakers uit de Aziatische keuken om je eigen unieke draai te geven aan deze smaakvolle gerechten. Of je nu geniet van de eenvoud van sushi of gestoomde vis met zwarte bonen, de Aziatische keukens bieden een schat aan smaken om van te genieten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via