Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Schil de knolselderij en snijd in dunne vierkante stukken van ongeveer 2 cm breed. Snijd de prei in ringen en de courgette in blokjes.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de prei 3 min. Voeg de courgette samen met de erwten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Mix de pesto met de ricotta en voeg de helft van dit mengsel toe aan de groenten. Bak nog 3 min. en zet het vuur uit.
4
Verdeel het groentemengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakjes knolselderij over de bovenkant van de ovenschotel. Besmeer de knolselderij met het overige pesto-ricottamengsel en top af met een snufje peper en zout. Schuif voor 30 min. in de oven of tot de knolselderij gaar is.
5
Hak de tijm grof. Garneer de pesto ovenschotel met de tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.