In samenwerking met:
Kardemom Peulen (heel) Pompoen Kardemom Risotto Met Salie En ‘burned’ Kardemom Boter (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pompoen kardemom risotto met salie en ‘burned’ kardemom boter

Op zoek naar een recept voor een herfstachtige dag, dan is deze risotto echt perfect. Een pompoenrisotto zie je vast wel vaker, maar dit recept is next level! Bereid met kardemompeulen en gegarneerd met een heerlijke burned kardemom boter, salie en walnoten. Als je deze eenmaal hebt geproefd, dan zal hij zeker vaker op tafel verschijnen. Eentje om te onthouden dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pompoen kardemom risotto met salie en ‘burned’ kardemom boter

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de flespompoen en snijd de helft in blokken en de helft in halve bogen. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie. Rooster 30 min. in de voorverwarmde oven.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de ansjovis in stukken. Plet ¾ Verstegen kardemom peulen en haal de zaden eruit. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en ansjovis aan, maar laat niet bruinen. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee.
3
Maak ondertussen de bouillon. Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de risotto zodat deze net onder staat en blijf roeren. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest van de bouillon is opgenomen. Voeg de zaden van de kardemom ondertussen toe aan de risotto. Blijf de bouillon toevoegen totdat de risotto gaar is.
4
Voeg de blokken pompoen toe aan de risotto samen met ¾ van de Parmezaanse kaas en 1/3 van de boter en roer goed door. Houd warm.
5
Haal de blaadjes salie van de takjes. Verhit de resterende olie in een pan en bak de salie krokant in 1 min. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de walnoten in grove stukken.
6
Verhit en smelt de resterende boter in een pan. Zorg dat de boter blijft bewegen als het smelt. Voeg de resterende kardemom peulen (heel) toe aan de boter als deze is gesmolten. Blijf roeren en haal van het vuur als de boter bruin is gekleurd.
7
Verdeel de risotto over de borden en leg de halve bogen pompoen op de risotto. Garneer met de burned boter, walnoten, salie en wat Parmezaanse kaas.

Weetjes over de ingrediënten

Kardemom is een specerij die veel wordt gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, India en Scandinavië. Het heeft een warme, zoete smaak en wordt vaak gebruikt om zoete gerechten zoals gebak en desserts op smaak te brengen. Kardemom wordt ook gebruikt in hartige gerechten, zoals curry’s en stoofschotels.

Pompoen is een groente die bekend staat om zijn zoete smaak en zachte textuur. Het wordt vaak gebruikt in hartige gerechten zoals soepen, stoofschotels en curry’s, maar kan ook worden gebruikt in zoete gerechten zoals taarten en muffins. Pompoen is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A en vezels. Deze kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen is ook een echte must try!

Risotto is een Italiaans rijstgerecht dat wordt bereid door rijst te koken in bouillon en het vervolgens op smaak te brengen met kaas, boter en andere ingrediënten zoals groenten, vlees of vis. De rijstkorrel die wordt gebruikt bij risotto neemt veel vocht op en wordt heerlijk romig. Risotto is een gerecht dat vaak wordt geserveerd als hoofdgerecht, maar kan ook als bijgerecht worden gegeten. Bekijk ook eens onze andere risotto inspiratie.

Salie is een kruid dat bekend staat om zijn aardse en licht bittere smaak. Het wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken als smaakmaker in pasta’s, risotto’s en vleesgerechten. Salie heeft ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om keelpijn te verzachten en ontstekingen te verminderen. Maar wist je dat je salie ook heel mooi kunt verwerken in kruidenboter? Probeer zeker eens deze kruidenboter met verse rozemarijn, tijm en salie.

Meer risotto recepten

Zoek jij een risotto recept met een lekker zomers tintje of toch voor een winters risotto recept? Ontdek alle risotto recepten en vind het recept waar jij zin in hebt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via