Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Meng 2/3 van de olie met het paprikapoeder, witte wijnazijn, komijnpoeder, peper en zout. Marineer de kipblokjes maximaal 20 minuten in het oliemengsel.
2
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in kleine blokjes van 1x1 cm.
3
Verhit 1/3 van de olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en laat deze op middelhoog vuur aan alle kanten dichtschroeien. Voeg de courgette- en aubergineblokjes toe aan het kip-uimengsel. Zodra de aubergine wat bruin kleurt, kunnen de tomaten uit blik, de tomatensaus, verse tomaat en de gedroogde kruiden worden toegevoegd. Voeg wat water toe als de verse tomaten niet waterig genoeg zijn. Roer alles door elkaar en laat zo’n 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen met een deksel schuin op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
4
Maak drie kuiltjes in de tomatada en breek in elk kuiltje een ei open. Doe de deksel terug op de pan en laat de eieren zachtjes garen. Snijd ondertussen de basilicum en zongedroogde tomaten klein. Haal de tomatada van het vuur en bestrooi met basilicum, zongedroogde tomaten en olijven. Serveer de pan op tafel met verse sneetjes zuurdesembrood.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk
  • Soja
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Leo Snellen
Sebastiaan van Eatertainment
Marijke
Lisanne van Eatertainment
frans macaron
Ellen
Jennifer van Eatertainment
Helene
Sebastiaan van Eatertainment
Greet
Annefleur van Eatertainment
Marion
Sebastiaan van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mediterraans
Diëten
Eiwitrijk
Vrij van vis
Soort
Eenpansgerechten
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via