Provencaalse Kruiden Provencaalse Gekruide Notenmix
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Provençaalse gekruide notenmix

Een heerlijke notenmix op smaak gebracht met Provençaalse kruiden, lekker als tussendoortje! Makkelijk om te maken, vol van smaak. Na 5 minuten schuif je de noten al in de oven en daarna is het nog even wachten tot je geniet van dit makkelijke tussendoortje. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Provençaalse gekruide notenmix

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de amandelen, cashewnoten, pecannoten en pompoenpitten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de Verstegen Provençaalse kruiden en olijfolie erover.
2
Plaats de notenmelange 10 min. in de oven. Haal uit de oven, laat 15 min. afkoelen en serveer.

Variatietip: voeg extra zout flakes toe wanneer de notenmelange niet zoutarm hoeft te zijn.  

Provençaalse kruiden: de smaak van de Zuid-Franse keuken 

Provençaalse kruiden zijn een geurige en smaakvolle kruidenmix die veel wordt gebruikt in de Zuid-Franse keuken. Deze kruidencombinatie brengt gerechten op smaak met een Mediterrane touch en is perfect voor stoofschotels, gegrilde groenten en vleesgerechten. 

De mix bestaat uit verschillende gedroogde kruiden, waaronder tijm, rozemarijn, oregano, basilicum, marjolein, bonenkruid en soms lavendel. Deze kruiden groeien in de regio Provence in Zuid-Frankrijk, waar het warme klimaat en de zonovergoten velden zorgen voor een intense smaak en aroma. Verwerk het bijvoorbeeld in een recept van scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes, een heerlijk AVG’tje met een Franse twist!  

Provençaalse kruiden worden vaak gebruikt in gerechten zoals ratatouille, een klassieke Franse groenteschotel met aubergine, courgette en paprika. Ook bij gegrilde kip, lamsvlees en vis zorgen deze kruiden voor een heerlijke mediterrane smaak. In soepen en sauzen, zoals een tomatensaus of een bouillabaisse, geven ze extra diepte en karakter. Maak ook eens deze soupe a pistou met kaascrostini, een vegetarisch recept boordevol groenten en smaak dankzij de saus die wordt gemaakt van knoflook, basilicum en olijfolie. 

Een eenvoudige manier om Provençaalse kruiden te gebruiken is door ze toe te voegen aan (zoete) aardappelen uit de oven met olijfolie en knoflook. Ook in een kruidenboter of als smaakmaker in een vinaigrette doen ze het goed. Wil je je gerechten een Zuid-Franse twist geven? Gebruik Provençaalse kruiden en geniet van de authentieke smaken van de Provence! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?