Print opties

Sluiten

Romige witte-bonenstoof met spinazie en naan

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en bleekselderij 8 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in blokjes en bak 2 min. mee.
2
Voeg de limabonen en witte bonen met vocht toe aan de pan. Voeg de oregano toe, breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe en druk een deel van de bonen een beetje plat met een lepel.
3
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), pers de helft van de vrucht uit en snijd de overige citroen in partjes.
4
Voeg de spinazie in delen toe aan de bonenstoof en laat slinken. Roer de yoghurt erdoor en breng de stoof op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de peterselie en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en serveer met een partje citroen en de naan.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.