Print opties

Sluiten

Saté Ayam

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 45min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de sjalot en knoflook grof. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Maal de sjalot, knoflook, paprika, geroosterde pinda's, kemirinoten en ½ van het water in een keukenmachine tot een gladde pasta.
2
Verhit een pan zonder olie of boter en voeg de gemalen pasta toe. Voeg de kokoksmelk, het bouillonblokje, palmsuiker, ½ van de ketjap manis, zout en het overige water toe. Roer goed en laat op middelhoog vuur pruttelen tot er een dun laagje olie verschijnt. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
3
Snijd ondertussen de kip in kleine stukjes. Bestrooi met baking soda en meng goed om het vlees malser te maken. Laat 15 min. staan, spoel af en laat uitlekken.
4
Meng de kip met 3 el van de pindasaus, de ongezouten roomboter en ½ van de overige ketjap manis. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
5
Rijg de kip aan de satéstokjes. Verhit de barbecue of grillpan en gril de saté gaar en licht goudbruin geschroeid.
6
Voeg een scheutje water toe aan de pindasaus als deze te dik is. Leg de saté op een bord, schep de pindasaus eroverheen, besprenkel met de overige ketjap manis en garneer met gebakken uitjes naar wens.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.