In samenwerking met:
Budget Mix voor Stamppot Zoete Aardappel - Stamppot van zoete aardappel, peterselie en bosui met zalm (1) (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Stamppot van zoete aardappel, peterselie en bosui met zalm

Een zomerse stamppot met vis kom je niet snel tegen, tot nu! We hebben het vlees vervangen door een heerlijk stukje zalm. In combinatie met het frisse van de cherrytomaten en het zoete van de aardappelen, past de vis perfect in dit gerecht en is het ideaal voor de zomeravonden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept stamppot van zoete aardappel, peterselie en bosui met zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes van 3 cm. Zet een pan met koud water op en kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Snijd ondertussen de bosui in ringen en hak de peterselie fijn. Prik de cherrytomaten in met een satéprikker of vork zodat deze niet klappen tijdens het bakken.
3
Verwarm een pan met de olijfolie en bak de zalm in 8 min. naar de gewenste garing. Voeg na 4 min. de cherrytomaten toe en bak deze mee.
4
Snijd de citroen in partjes en knijp deze uit over de zalmfilet.
5
Pureer de zoete aardappel samen met de bosui, peterselie, crème fraîche en Verstegen Mix voor Stamppot Zoete Aardappel.
6
Serveer de stamppot met de zalm en cherrytomaten.

Tip: vervang de zalmfilet door een kaasschnitzel voor een vegetarische optie. De kaasschnitzel wordt samen met de cherrytomaten en citroenpartjes gebakken. De citroen wordt niet uitgeknepen, maar in partjes gesneden. Op die manier komt het zure van de citroen namelijk wel in het gerecht, maar verliest de schnitzel de krokante laag niet. Serveer de citroenpartjes bij het gerecht.

Varieer met stamppot!

Een van Nederlandse oudste gerechten uit de keuken is de stamppot. Dit klassieke gerecht wordt vooral in Nederland veel gegeten. Van oudsher bestaat het uit gestampte aardappelen gemengd met groenten en wordt het vaak geserveerd met vlees. Denk bijvoorbeeld aan deze snertstamppot met worst of de klassieke boerenkoolstamppot met spekjes. Deze stamppotten werden vooral in de winter gegeten.  Vandaag de dag zijn er eindeloze variaties op stamppot. Zo wordt het niet meer alleen in de wintermaanden gegeten, maar zijn er ook heerlijke recepten met een zomers stamppotje, zoals deze zomerse stamppot met kipsaucijs.

Een moderne twist aan dit klassieke gerecht is het gebruik van zoete aardappel als basis. Dit is een veelzijdige groente, met een heerlijke zoete smaak en veel voedingsstoffen. Zo hebben we deze vegetarische pompoenstamppot met zoete aardappel of een zoete aardappelstamppot met chorizo. De zoete aardappel is een lekkere, maar gezonde variant op het traditionele gerecht.

Houd je van zoete aardappel en ben je op zoek naar nog meer receptinspiratie met zoete aardappel? Bekijk hier onze zoete aardappelen gerechten voor extra inspiratie.

Door de vele mogelijkheden van stamppotten kun je er alle kanten mee op. Zo kun je wekelijks een stamppot serveren, maar toch steeds met andere ingrediënten en smaken. Ook kun je gemakkelijk variëren tussen vlees, vis, vegetarisch of vegan, ideaal. Kies je favoriete recept voor het avondeten en geniet van een lekkere stamppot.

Voor een extra smaakdimensie kun je kruiden en specerijen toevoegen, zoals knoflook, tijm, rozemarijn of kerrie. Dit kan je geheel afstemmen op je eigen smaak en wensen. Een stamppot is een vullende maaltijd, welke goed in de smaak zal vallen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via