Sticky gehaktballen met broccoli en gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Sticky gehaktballen met broccoli en gember

Op zoek naar hét recept voor de allerlekkerste gehaktballen? Dit is je antwoord: sticky gehaktballen. Deze smaakvolle gehaktballen met een sticky saus serveer je met broccoli en rijst. De chilivlokken zorgen voor dat lekkere pitje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept sticky gehaktballen met broccoli en gember

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en pers de knoflook uit en doe samen met het gehakt, de gember, het ei en paprikapoeder in een kom. Mix met je handen en vorm gehaktballetjes van 3 cm doorsnee.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes gaar.
4
Verhit ondertussen de ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Zodra ze bijna gaar zijn, voeg dan de hoisin, honing, sojasaus en wat peper en zout toe. Blijf de gehaktballen keren in de saus totdat de saus indikt en aan de balletjes blijft ‘plakken’.
5
Snijd de bosui in ringen. Serveer de gehaktballetjes met de rijst en broccoli en garneer met de bosui, sesamzaadjes en chilivlokken.

Wat maakt een gerecht sticky?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: sticky chicken. Deze klassieker uit de Aziatische keuken is er eentje die ontzettend populair is in tal van landen. Wat maakt een gerecht sticky? De saus! Ingrediënten zoals sojasaus, honing, hoisinsaus, gember en knoflook worden vaak gecombineerd om die perfecte balans van zoet, zout en umami te creëren. Door het vlees langzaam te karamelliseren in de saus krijgt het die karakteristieke plakkerige laag waar iedereen van houdt.

De sticky chicken is bekend om een zoete, kleverige saus. Deze saus die je niet alleen terugvindt bij kip, maar ook gehaktballen of vis, zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Of je nu gaat voor een snelle doordeweekse maaltijd of wilt uitpakken, met sticky gerechten heb je het antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’! Klassiek serveer je sticky kip met rijst en wokgroenten, waardoor je een makkelijke maar smaakvolle maaltijd creëert. Heb je een airfryer in huis? Dan kan je de sticky kip ook bereiden in een airfryer! Samen met paksoi en gebakken rijst creëren we het ultieme AVG’tje. Wanneer je de kip aan het bereiden bent, kan je de rijst ook al bereiden.

Wil je ander vlees dan kip gebruiken? Maak dan eens sticky varkenshaas met rijst en paksoi! Het vlees wordt lekker mals en heeft een zoete touch dankzij de sticky saus. Liever een stukje vis vanavond? Maak dan eens sticky zalmspiesjes met maïskolven. Zalm is heerlijk in een sticky saus en het recept is helemaal niet moeilijk om te maken! Wil je vanavond voor vegetarisch gaan? Maak dan sticky spruitjes! Doordat de spruitjes tijdens het koken een beetje plakkerig worden, nemen ze de sauzen heel goed op. Serveer met udon noedels en baby komkommer en de maaltijd is compleet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via