In samenwerking met:
Koreaanse Loaded Fries2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Koreaanse loaded fries

Hartig, een beetje pittig, sticky én super comforting. Deze Koreaanse loaded fries heeft het allemaal! De krokant gebakken kip marineer je in een heerlijke, zelfgemaakte Koreaanse saus en wordt geserveerd op de krokante driehoekige Frenzy Fries van Lamb Weston. Maak het geheel compleet met toppings als kimchi, bosui, sesamzaadjes en een gochujang-mayo. Genieten geblazen! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Koreaanse loaded fries

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de Lamb Weston Frenzy Fries volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer.
2
Meng de kippendijreepjes met maïzena en het zout. Verhit de olijfolie in een dikke pan en pak de kippendij goudbruin en gaar in 5 min.
3
Pel en rasp de knoflook. Meng 2/3 van de gochujang, sojasaus, 3/5 van de honing, rijstazijn, knoflook en het water in een steelpan. Breng aan de kook en laat licht indikken. Voeg toe aan de kip en schep goed om.
4
Meng de mayonaise met de overige gochujang en overige honing tot een saus.
5
Pel en snijd de rode ui in dunne blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en de jalapeño in plakjes. Snijd de limoen in partjes. Hak de koriander fijn.
6
Verdeel de friet over een schaal, gevolgd door de kip. Garneer met kimchi, rode ui, bosui, jalapeño, sesamzaadjes, koriander, gochujang-mayonaise en partjes limoen.

Tip: de krokante driehoekige Frenzy Fries van Lamb Weston is nieuw in het assortiment en te koop bij diverse supermarkten!   

Tip: vervang de kippendij door vegetarische kipstukjes voor een vegetarisch recept.  

Variatietip: top de loaded fries af met gesmolten mozzarella of cheddar, nori snippers voor een crunch of fijngesneden komkommer voor frisheid.   

Aan de slag me loaded fries 

Zin in een bordje comfort food? Ga dan eens aan de slag met loaded fries! Loaded fries is wat ons betreft hét ultieme comfort food gerecht. Het betekent letterlijk beladen frietjes, dat klinkt natuurlijk wat gekkig, maar het zegt eigenlijk wel wat het is: frietjes met diverse toppings. Loaded fries heeft veel weg van een nacho ovenschotel en je kan het zo gek maken als je maar wilt! Een klassieker onder de loaded fries is bijvoorbeeld een patatje Limburgs zuurvlees, maar je kan ook kiezen voor een twist zoals deze Koreaanse loaded fries met krokant gebakken kip, een zelfgemaakte gochujang-mayonaise en toppings als kimchi, sesamzaadjes en bosui. Als basis kiezen we in dit recept voor Frenzy Fries van Lamb Weston. Dankzij de crunchy basis wordt dit recept ontzettend smaakvol!  

Een ander heerlijk loaded fries recept is deze loaded waffle fries. Met een basis van krokante waffle fries en toppings als vegetarisch gehakt, kerstomaatjes, avocado en pittige mayonaise is dit een recept om je vingers bij af te likken. Heerlijk om te serveren als hoofdgerecht, maar ook zeker geschikt als borrelhapje! Deze loaded fries Griekse stijl is ook echt een aanrader! We kiezen in dit recept voor vegetarische gyros, wat we maken van aubergine. Voeg daar Griekse ingrediënten aan toe zoals rode ui, olijven en feta en tijd om te genieten! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Ei
  • Mosterd
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via