In samenwerking met:
BajaTacos10 Lowres
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Taco’s met Sea Sticks en pico de gallo

Tijd voor taco’s! Met dit heerlijke recept van The Dutch Weed Burger voor taco’s verras je vanavond iedereen aan tafel. Vul de maïstortilla’s met krokante Sea Sticks, gemarineerde paarse kool en maak af met zelfgemaakte pica de gallo. De perfecte combinatie als je het ons vraagt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept taco’s met sea sticks en pico de gallo

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de kool zeer fijn. Rasp 1/3 van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de limoenrasp en het limoensap met de suiker en het zout door elkaar en voeg de kool toe. Roer goed door en zet apart.
2
Halveer de tomaten, verwijder de zachte binnenkant en snijd fijn. Snipper de bosui fijn. Pel de knoflook en rode ui en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Hak de koriander fijn. Pers het sap uit de overige limoen. Meng de tomaten, bosui, knoflook, rode ui, chilipeper, koriander, limoensap, ½ van de olijfolie en wat peper en zout door elkaar. Proef de saus: het moet zuur zijn, een beetje zoet en een pittige touch hebben. Voeg indien nodig meer limoensap of chili toe.
3
Verhit een pan met de overige olijfolie op middelhoog vuur en bak de Sea Sticks in 6 min. goudbruin. Draai de Sea Sticks ondertussen om, zodat alle kanten mooi bruin worden.
4
Verhit een gietijzeren pan en verwarm de maïstortilla’s één voor één. Pel en snipper ondertussen de gele ui. Verdeel de gemarineerde kool over de maïstortilla’s, gevolgd door de pica de gallo, de Sea Sticks en de gele ui. Maak af met een romige dressing naar keuze.

Tip: voeg eventueel een romige dressing naar keuze toe en top de tortilla’s hiermee af.

Een snelle maaltijd met taco’s en wraps

Taco’s en wraps zijn heerlijke en veelzijdige gerechten die hun oorsprong vinden in de Mexicaanse keuken, maar inmiddels wereldwijd geliefd zijn vanwege hun smaak en aanpasbaarheid. Deze handzame maaltijden bieden een perfecte combinatie van smaken en texturen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende culinaire voorkeuren.

Taco recepten, traditioneel gemaakt met maïstortilla’s of bloemtortilla’s, zijn gevuld met een assortiment heerlijke ingrediënten. Een klassieke vulling kan bestaan uit gegrild vlees zoals rundvlees, kip of varkensvlees, vergezeld door verse salsa, guacamole, zure room en knapperige sla. De combinatie van warme en koude elementen zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap.

 

Wrap recepten daarentegen, vaak bereid met zachte bloemtortilla’s, bieden eindeloze mogelijkheden voor creatieve vullingen. Of het nu gaat om een gezonde vegetarische optie met hummus, gegrilde groenten en feta, of een pizza wrap met pulled chicken, wraps zijn ideaal voor het samenstellen van gevarieerde en voedzame maaltijden.

Het fijne van taco’s en wraps is de mogelijkheid om de vullingen aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Van pittige jalapeño tot pittige sauzen als deze crispy chili-olie, van gesmolten kaas tot verfrissende tomaten, de keuzes zijn eindeloos. Op deze manier kun je altijd genieten van taco’s en warps. Of het nu voor het diner is, of voor bij de borrel met kleine wraphapjes, de mogelijkheden zijn eindeloos! Probeer voor bij de borrel eens deze mini taquitorolletjes met gehakt of deze wraphapjes met asperges, rauwe ham en ei.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via