Print opties

Sluiten

Taco’s met Sea Sticks en pico de gallo

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de kool zeer fijn. Rasp 1/3 van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de limoenrasp en het limoensap met de suiker en het zout door elkaar en voeg de kool toe. Roer goed door en zet apart.
2
Halveer de tomaten, verwijder de zachte binnenkant en snijd fijn. Snipper de bosui fijn. Pel de knoflook en rode ui en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Hak de koriander fijn. Pers het sap uit de overige limoen. Meng de tomaten, bosui, knoflook, rode ui, chilipeper, koriander, limoensap, ½ van de olijfolie en wat peper en zout door elkaar. Proef de saus: het moet zuur zijn, een beetje zoet en een pittige touch hebben. Voeg indien nodig meer limoensap of chili toe.
3
Verhit een pan met de overige olijfolie op middelhoog vuur en bak de Sea Sticks in 6 min. goudbruin. Draai de Sea Sticks ondertussen om, zodat alle kanten mooi bruin worden.
4
Verhit een gietijzeren pan en verwarm de maïstortilla’s één voor één. Pel en snipper ondertussen de gele ui. Verdeel de gemarineerde kool over de maïstortilla’s, gevolgd door de pica de gallo, de Sea Sticks en de gele ui. Maak af met een romige dressing naar keuze.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.