Thaise Salade Met Pinda 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Thaise salade met pinda

Een kleurrijke mix van knapperige groenten, crispy pinda’s en een fris-pittige dressing van onder andere limoen en sriracha. Deze Thaise salade is lekker fris, makkelijk om te maken en ideaal voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept thaise salade met pinda

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de paprika, witte kool en rode kool in reepjes en doe samen met de wortel in een kom. Snijd de bosui in ringen en pluk de blaadjes koriander. Voeg toe aan de kom.
2
Pers het sap uit de limoen en mix met de honing, mayonaise, sriracha en wat peper en zout tot een dressing. Voeg samen met de pinda’s toe aan de kom en mix alles door elkaar.
3
Verdeel de salade over de borden en serveer.

De lekkerste salade recepten uit Thailand

De Aziatisch keuken, en dan met name de Thaise keuken, bestaat uit veel frisse en makkelijke gerechten boordevol groenten. Met maar een aantal ingrediënten toveren ze in Thailand al iets lekkers op tafel. Ze laten graag aan je zien dat kruiden en specerijen onmisbare ingrediënten zijn en dat je daarmee al zoveel lekkers kan creëren! De lekkerste recepten zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Thaise salade met pinda: de verse kleurrijke groenten geven deze salade een knapperige bite, terwijl de zelfgemaakte dressing zorgt voor een smaakexplosie. De dressing maak je met smaakmakers als limoen, honing, mayonaise, wat peper en zout en spicy sriracha. Makkelijk, maar oh zo lekker!
  • Thaise kokos mango rijstsalade: deze frisse salade heeft alle bekende Thaise smaken zoals kokos, limoen, vissaus en gember. Combineer dit met het zoete van mango en het knapperige van gefrituurde sjalotjes en je hebt een heerlijke salade waar je geen genoeg van krijgt!
  • Thaise salade met pittig gehakt: deze Thaise salade, wat ook wel Larb salade wordt genoemd, is een makkelijk gerecht om te maken. De basis van deze salade bestaat uit gehakt, veel verse kruiden en een Thaise dressing. De dressing maken we met typische smaken als vissaus, limoen en gembersiroop en is zoet én zout tegelijkertijd.

 

Naast salades kent de Thaise keuken nog genoeg andere lekkere gerechten. Van Thaise garnalen met bloemkoolrijst en Thaise Tom Kha Kai tot fried broccolirice met Thaise saté, laat je verrassen door het aanbod en probeer je favoriete recept snel thuis!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?