Print opties

Sluiten

Vegan en glutenvrije cake met frambozen

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 10min
Totale tijd
4u 25min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de cakevorm met bakpapier. Mix het havermeel met het amandelmeel, een snufje zout en het bakpoeder.
2
Roer de maïzena samen met het water los tot een papje. Mix de appelmoes met het vanille extract, de ongezoete amandelmelk, agavesiroop en het maïzenapapje. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en mix tot een beslag.
3
Mix de baking soda met het citroensap in een kommetje tot het begint te schuimen en voeg dit al schuimend toe aan het beslag. Spatel er voorzichtig doorheen. Voeg de bevroren frambozen toe en spatel door het beslag.
4
Stort het beslag in de cakevorm en top af met het amandelschaafsel. Schuif de cake voor 70 min. in de oven. Kijk tussendoor of hij niet te donker wordt. Wordt hij wel te donker? Dek de cake dan af met aluminiumfolie en maak de baktijd af. Laat de cake minimaal 3 uur afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.