Venkel Zalmpakketjes Met Druivensalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Venkel-zalmpakketjes met druivensalade

Venkel behoort tot de familie van de pastinaak, wortel en peterselie. Hij heeft een behoorlijk kenmerkende anijsachtige smaak die fantastisch tot zijn recht komt bij vis. Wij combineren deze groente dan ook met zalmpakketjes in een gemakkelijk ovengerecht dat zo op tafel staat.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept venkel-zalmpakketjes met druivensalade

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in zo dun mogelijke schijfjes.
2
Pak 4 grote stukken vetvrij papier of aluminiumfolie en verdeel hier de roerbakgroenten en venkel over. Bestrooi met peper en zout en verdeel de dille over de groenten. Leg de zalmfilet erbovenop en verdeel de citroen dakpansgewijs over de zalm.
3
Vouw nu de randjes omhoog en giet wijn in ieder pakketje en vouw de pakketjes goed dicht. Zet de zalmpakketjes 25 minuten in de oven.
4
Maak intussen een dressing van azijn, olijfolie, honing, peper en zout. Meng de slamelange met de peren, druiven en de dressing.
5
Serveer de vis in de pakketjes met de salade. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?