In samenwerking met:
Winterse Pokébowl Met Boerenkool 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Winterse poké bowl met boerenkool

Op zoek naar een snelle avondmaaltijd? Zoek niet langer, want deze winterse poké bowl met boerenkool biedt uitkomst! Deze maaltijd staat namelijk al binnen een kwartiertje op tafel. Wat wil je nog meer op een drukke doordeweekse dag?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept winterse poké bowl met boerenkool

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd de bosui in schuine ringen. Houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
2
Verhit een wok met de helft van de zonnebloemolie en wok het witte deel van de bosui en de boerenkool 5 min. Voeg de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de zalm in blokken van 3 cm. Verhit ondertussen een pan met de overige zonnebloemolie en bak de zalmfilet 5 min. zodat deze rosé is. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de rijst, gewokte boerenkool, gebakken zalm, sojabonen en wortel julienne over de borden. Garneer met het groene deel van de bosui.

Tip: verdeel als extra nog wat wasabi mayonaise over de poké bowl voor een extra pittige touch.

Waar komt de poké bowl vandaan?

De poké bowl vindt zijn oorsprong in Hawaï. ‘Poké’ is een Hawaïaans woord dat ‘in blokjes gesneden’ betekent, verwijzend naar de stukjes rauwe vis die vaak de hoofdingrediënten van een poké bowl vormen. De traditionele poké bowl bestaat uit blokjes rauwe vis, zoals tonijn of zalm, gemengd met sojasaus, sesamolie, bosui en andere smaakvolle ingrediënten. Het wordt geserveerd over een bedje van rijst, vaak vergezeld van groenten zoals avocado, komkommer of zeewier.

Hoewel de oorsprong van poké bowls terug te voeren is op de Hawaïaanse keuken, heeft het gerecht zich wereldwijd verspreid en is het in veel landen populair geworden als een gezonde en smaakvolle optie, vaak aangepast aan lokale smaken en ingrediënten. De poké bowl staat bekend om zijn frisse smaken, veelzijdigheid en kleurrijke presentatie.

Verschillende poké bowls om lekker van te genieten

Een poké bowl alleen maar zomers? Zeker niet! Hoewel de meeste poké bowls er vaak kleurrijk uitzien, kan je deze heerlijke maaltijden het hele jaar door eten, zoals in dit recept met boerenkool. Naast een poké bowl afhalen of bestellen, is het natuurlijk ontzettend leuk om het zelf te maken, net als in dit recept voor de winterse poké bowl.

Een andere aanrader is deze kleurrijke poké bowl met oranje bloemkool en sriracha. Een heerlijke vegetarische variant op de klassieke poké bowl die vaak met vis geserveerd wordt. Ook lekker is deze poké bowl met bloemkoolrijst en tonijnsalade. Door bloemkoolrijst te gebruiken in plaats van sushirijst, bevat deze poké bowl een stuk minder koolhydraten.

Meer inspiratie

Poké bowls zijn vaak makkelijke gerechten. Eerst kook je rijst, ondertussen snij je de toppings die je zelf wil en als de rijst klaar is beleg je de poké bowl. Dit kan meestal binnen 2o minuten. Op onze website zijn nog veel meer makkelijkere recepten te vinden. Zo heb je binnen een korte tijd een heerlijk gerecht op tafel staan, fijn voor een drukke dag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via