Snijd de shiitakes fijn. Pel en snipper de sjalot. Snijd de rode fijn. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
2
Verhit een wokpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de shiitake aan. Voeg de sjalot, knoflook en rode peper toe en bak 2 min. mee. Voeg de paddenstoelenbouillon, sesamolie, sojasaus en gember toe. Kook dit mengsel helemaal in en bak nog even aan als het droog is gekookt.
3
Neem 1 wonton vel plat in de hand en leg daar 1 el paddenstoelenmengsel op in het midden. Smeer de randen van het wonton vel in met met water en vouw dubbel tot een rechthoek. Vouw de lange zijde om en verbind de hoekpunten met elkaar. Plak ze aan elkaar met een klein beetje water zodat er een tortellini vormige wonton ontstaat. Herhaal totdat alle vellen en het mengsel op zijn.
4
Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Plaats de wontons met de platte kant in de pan. Zodra de wontons goudbruin zijn aan de onderkant, giet dan een scheut water in de pan en plaats een deksel op de pan, zodat er een stomingsproces ontstaat. Laat de wontons 5 min. stomen in de pan totdat ze gaar zijn.
5
Leg de wontons op een groot bord en garneer met de crispy chili olie en bosui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.