Wortelsoep Met Geroosterde Hazelnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wortelsoep met geroosterde hazelnoten

Geniet van deze heerlijke wortelsoep als voorgerecht of lunch. De combinatie van prei en wortel geeft de soep een volle smaak en de kookroom zorgt voor een romige touch. Je maakt de soep af met een crunchy topping van geroosterde hazelnoten. Dat wordt smullen!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept wortelsoep met geroosterde hazelnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de wortelen en snijd deze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Was de prei en snijd deze in ringen.
2
Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes en kook hierin de wortelen en prei gedurende 15 minuten.
3
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan gedurende 5 tot 10 min. op middelhoog vuur totdat ze bruin kleuren. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
4
Voeg de room toe aan de soep en pureer het geheel glad met een staafmixer.
5
Garneer de soep met wat extra room, geroosterde hazelnoten en wat peterselie.

Meer soep inspiratie nodig? Probeer dan eens onze kauwgomballensoep.

Wat is lekker bij wortelsoep?

Een stokbroodje is natuurlijk altijd goed bij soep. Wil je daar iets meer variatie aan toevoegen? Maak dan eens kaascrostini’s. Dit zijn plakjes stokbrood belegd met geraspte kaas die je vervolgens grilt in de oven.

Welke wijn past bij wortelsoep?

Een lichtzoete wijn versterkt de smaak erg goed bij wortelsoep. Probeer bijvoorbeeld een Chardonnay, Viognier of Pinot Gris.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via