Wortelsoep Met Geroosterde Hazelnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wortelsoep met geroosterde hazelnoten

Geniet van deze heerlijke wortelsoep als voorgerecht of lunch. De combinatie van prei en wortel geeft de soep een volle smaak en de kookroom zorgt voor een romige touch. Je maakt de soep af met een crunchy topping van geroosterde hazelnoten. Dat wordt smullen!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept wortelsoep met geroosterde hazelnoten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schil de wortelen en snijd deze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Was de prei en snijd deze in ringen.
2
Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes en kook hierin de wortelen en prei gedurende 15 minuten.
3
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan gedurende 5 tot 10 min. op middelhoog vuur totdat ze bruin kleuren. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
4
Voeg de room toe aan de soep en pureer het geheel glad met een staafmixer.
5
Garneer de soep met wat extra room, geroosterde hazelnoten en wat peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via