Noedels Met Makreel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Noedels met makreel

Dit snelle recept voor noedels met makreel is het perfecte gerecht voor drukke doordeweekse avonden. Hoewel het in amper 10 minuten op tafel staat, is dit toch een smaakbom van jewelste.   Geloof ons: van dit makkelijke recept word jij intens gelukkig!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedels met makreel

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de komkommer in stukjes. Pers het sap uit de limoen. Meng de komkommer, het limoensap en ½ van de sojasaus door elkaar en zet koel tot gebruik.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de udon noedels 2 min. Giet het water af en zet de noedels apart tot gebruik.
3
Meng de makreel met de suiker in een kom. Schil en rasp de gember en voeg samen met de overige sojasaus toe. Meng door elkaar en voeg de noedels toe. Schep door elkaar.
4
Hak de pinda’s fijn. Snipper het groen van de bosui in ringetjes.
5
Breng je waterkoker aan de kook en giet het kokende water op de udon noedels. Laat 2 min. intrekken, giet het water af en zet de noedels apart.
6
Verdeel de noedels over diepe borden en voeg de komkommer toe. Garneer de noedels met de pinda’s, bosui en de sesamzaadjes.

Heerlijke gerechten met makreel

Een van de bekende vissoorten die we in Nederland veel eten is makreel. Makreel is rijk aan gezonde vetten en heeft stevig vlees, maar is tegelijkertijd vrij sappig en zacht van structuur. Omdat makreel van zichzelf al erg lekker is, heeft het verder weinig nodig! Je kan het grillen, bakken, stomen of koken en je kan het in tal van verschillende gerechten toevoegen. Zo gaan we in dit recept voor makreel met een Aziatisch tintje. Dit snelle recept staat al in 10 minuten op tafel, daar houden we van!

Heb je iets langer de tijd om in de keuken te staan? Ga dan aan de slag met deze koolrabi risotto met gerookte makreel, een romig risotto recept vol groenten! Zo zit er koolrabi en selderij in, en kiezen we voor pompoen lasagnebladen. Een ander gerecht boordevol groenten is deze Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes. We kiezen voor een klassieke combinatie, maar vullen het ovengerecht verder aan met aardappelpartjes en makreel.

Liever een fris gerecht? Probeer dan eens deze smaakvolle parelcouscoussalade met gerookte makreel! De subtiele rokerige smaak van makreel gaat goed samen met de aardse smaak van de rode bietjes en de frisse yoghurtdressing. Wat ons betreft een heerlijk salade recept voor iedere dag! Ook lekker: stamppot van makreel, snijbonen en rucola. Eens iets anders dan een klassieke hutspot of zuurkoolstamppot! Deze snelle stamppot staat al in 20 minuten op tafel. De crème fraîche zorgt voor een romige tegenhanger van de rokerige smaak van makreel en de rucola geeft weer een frisse bite.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via