Dit snelle recept voor noedels met makreel is het perfecte gerecht voor drukke doordeweekse avonden. Hoewel het in amper 10 minuten op tafel staat, is dit toch een smaakbom van jewelste. Geloof ons: van dit makkelijke recept word jij intens gelukkig!
Een van de bekende vissoorten die we in Nederland veel eten is makreel. Makreel is rijk aan gezonde vetten en heeft stevig vlees, maar is tegelijkertijd vrij sappig en zacht van structuur. Omdat makreel van zichzelf al erg lekker is, heeft het verder weinig nodig! Je kan het grillen, bakken, stomen of koken en je kan het in tal van verschillende gerechten toevoegen. Zo gaan we in dit recept voor makreel met een Aziatisch tintje. Dit snelle recept staat al in 10 minuten op tafel, daar houden we van!
Heb je iets langer de tijd om in de keuken te staan? Ga dan aan de slag met deze koolrabi risotto met gerookte makreel, een romig risotto recept vol groenten! Zo zit er koolrabi en selderij in, en kiezen we voor pompoen lasagnebladen. Een ander gerecht boordevol groenten is deze Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes. We kiezen voor een klassieke combinatie, maar vullen het ovengerecht verder aan met aardappelpartjes en makreel.
Liever een fris gerecht? Probeer dan eens deze smaakvolle parelcouscoussalade met gerookte makreel! De subtiele rokerige smaak van makreel gaat goed samen met de aardse smaak van de rode bietjes en de frisse yoghurtdressing. Wat ons betreft een heerlijk salade recept voor iedere dag! Ook lekker: stamppot van makreel, snijbonen en rucola. Eens iets anders dan een klassieke hutspot of zuurkoolstamppot! Deze snelle stamppot staat al in 20 minuten op tafel. De crème fraîche zorgt voor een romige tegenhanger van de rokerige smaak van makreel en de rucola geeft weer een frisse bite.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment