Koken met noedels
Noedels vormen een veelzijdig en geliefd ingrediënt in de keukens van vele culturen over de hele wereld. Ze zijn beschikbaar in diverse vormen, zoals rijstnoedels, tarwenoedels, soba en meer, waardoor ze perfect zijn voor een breed scala aan gerechten. Hier zijn enkele heerlijke gerechten die je kunt klaarmaken met noedels:
- Ramen: een populaire Japanse soep met noedels, geserveerd in een rijke bouillon. Vaak aangevuld met vlees, groenten, zeewier en een zachtgekookt ei. Probeer bijvoorbeeld eens deze ramen met spek, ei en Chinese kool of ga voor de vegetarische ramen boordevol groenten.
- Lo mein: een Chinees gerecht waarbij roergebakken noedels worden gemengd met groenten, vlees of tofu, en een smaakvolle saus op basis van soja en oestersaus.
- Pad Thai: Een bekend Thais gerecht met rijstnoedels, garnalen, kip of tofu, en een smakelijke mix van pinda’s, tamarindepasta, sojasaus en chilipepers. Deze Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen is ontzettend lekker.
- Pho: een Vietnamese soep met rijstnoedels, vaak geserveerd met rundvlees of kip en een aromatische bouillon met kruiden en specerijen. Liever vegetarisch? Kies dan voor deze vegetarische pho noedelsoep met onder andere paddenstoelen, shiitake en wortel. Wanneer je wel graag vlees eet is deze beef pho met mihoen en wokgroente zeker het proberen waard.
- Yakisoba: een Japans gerecht van gebakken noedels met groenten, vlees (zoals varkensvlees, kip of garnalen) en een pittige saus op basis van soja en Worcestershire saus.
- Soba salade: den lichte en verfrissende Japanse salade met koude boekweitnoedels, groenten en een dipsaus op basis van soja en mirin.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment