Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinblik goed in met bakspray. Snijd de aardappelen op de mandoline flinterdun (hoe dunner hoe beter).
2
Smelt de roomboter in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de tijm en oregano fijn.
3
Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en giet de gesmolten boter eroverheen. Voeg 50 gr cheddar, de Parmezaanse kaas, de knoflook, oregano en tijm toe. Bestrooi met peper en zout en meng goed.
4
Maak stapeltjes van de plakjes aardappel en doe elk stapeltje in een muffingaatje. Ze mogen boven het blik uitkomen, want tijdens het bakken slinken ze iets. Verdeel de overige geraspte cheddar over de stapeltjes. Dek de muffinplaat af met aluminiumfolie en bak in de oven voor 30 min.
5
Haal de muffinbakvorm uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Zet de muffinbakvorm terug in de oven en bak de aardappelstapeltjes zonder aluminiumfolie 20-25 min. of tot goudbruin en gaar
6
Serveer de aardappelsnacks met de aioli.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.