In samenwerking met:
Aziatische Zalmpakketjes Van De BBQ 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aziatische zalmpakketjes van de BBQ

Het BBQ-seizoen is weer geopend! En wanneer je op zoek bent naar overheerlijke inspiratie voor een gezellig avondje barbecueën hebben wij het ideale gerecht voor je: Aziatische zalmpakketjes. De zalmpakketjes vul je met groene asperges, paksoi, zalm en verschillende smaakmakers als sojasaus en rode peper.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aziatische zalmpakketjes van de bbq

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de barbecue voor. Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges en halveer. Verwijder de zaadlijsten en steel van de rode peper en snijd deze met de bosui in schuine ringen.
2
Snijd de paksoi in stukken van 2 cm. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit, snijd de andere in plakjes. Ris de blaadjes van de koriander en snijd deze grof.
3
Verdeel de paksoi, asperges, bosui, rode peper en zalm over 4 stukken bakpapier.
4
Vouw half dicht en verdeel het limoensap, de sojasaus en de zonnebloemolie over de zalm. Leg de plakjes limoen op de zalm en breng op smaak met peper en zout.
5
Vouw 4 stukken aluminiumfolie om de zalmpakketjes en vouw deze dicht. Gaar 10 min. op de barbecue. Garneer de zalm met de koriander wanneer het van de barbecue af komt en serveer.

Tip: serveer de zalmpakketjes met noedels of rijst.

De lekkerste gerechten met zalm

Zalm kan je op tal van manieren kopen. Een zalmmoot om vervolgens te grillen of te bakken, gerookte zalm voor op een broodje, zalm in blik voor door een salade en ga zo maar door. Zalmmoot, oftewel verse zalm, kan je ook verwerken in heel veel verschillende gerechten. Wat dacht je van een lasagne recept met zalm, zoals deze groene lasagne met wilde zalm? De lasagne krijgt de groene kleur door de spinazie en dille, wat heerlijk is in combinatie met de zalm.

Ook kan je zalm heel goed verwerken in ovenschotel recepten. Een heerlijk voorbeeld is deze ovenschotel met boerenkool en zalm. De ovenschotel bestaat uit knapperige aardappelen met daaronder romige zalm en boerenkool én broccoli. Het krokante korstje van Parmezaanse kaas maakt het gerecht helemaal compleet!

Niet zoveel tijd om in de keuken te staan? Kies dan voor deze zalm bowl. Een heerlijke Aziatische maaltijd waarin we de gemarineerde zalm combineren met noedels, edamame, avocado, koriander en sesamzaadjes. Dol op vis? Probeer zeker dit pittige vispannetje met ‘nduja. Naast zalm verwerken we er ook mosselen en inktvis in. Lekker veel vis! Het kost maar 20 minuten om dit vispannetje te bereiden, waardoor het gerecht geschikt is voor iedere dag van de week. Het vispannetje maak je met smaakmakers als nootmuskaat en knoflook. Serveer er aardappelpuree bij voor een complete avondmaaltijd.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via