Print opties

Sluiten

Basisrecept cake

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte en bekleed een cakevorm met bakpapier. Klop de boter samen met de witte basterdsuiker en vanillesuiker los. Voeg de eieren één voor één toe en blijf kloppen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
2
Mix het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom en voeg de natte ingrediënten toe. Mix met een spatel tot een romig beslag.
3
Stort het beslag in de cakevorm en verdeel evenredig. Tik voorzichtig met de cakevorm op het aanrecht om de luchtbellen eruit te halen. Schuif de cake voor 50 min. in de oven of tot deze goudbruin begint te kleuren. Je kunt met een satéprikker checken of de cake gaar is. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Wordt de cake halverwege te donker? Zet de temperatuur van je oven dan omlaag.
4
Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.