Zoete paashaasbroodjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Zoete paashaasbroodjes

Lekkere zoete broodjes in de vorm van paashaasjes, hoe leuk is dat? Ga samen met de kids aan de slag met deze heerlijke broodjes, dat wordt zeker weten genieten tijdens Pasen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zoete paashaasbroodjes

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 15min
Kookmodus
1
Meng de bloem, suiker, maïzena, gist, vanillesuiker en zout door elkaar in een ruime kom.
2
Verwarm de sojamelk in een steelpan, maar breng het niet aan de kook. Voeg de warme sojamelk samen met de olijfolie en sojayoghurt toe aan de kom met droge ingrediënten en meng alles tot een stevige bal.
3
Leg de deegbal weer terug in de kom en bedek deze met vershoudfolie of een schone theedoek en verplaats de kom naar een warme plek. Laat het deeg ongeveer 1,5 uur rijzen tot het in grootte is verdubbeld.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Rol de deegbal met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 cm.
5
Gebruik een waterglas of een ronde koekjesuitsteker om zoveel mogelijk rondjes uit het deeg te steken. Maak met behulp van je handen balletjes van de rondjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een theedoek over de mini-deegballetjes en laat deze nog 45 min. afgedekt staan op een warme plek.
6
Wanneer de bolletjes gerezen zijn, druk je aan de voorkant van ieder bolletje 2 rozijnen, dit worden de ogen van het konijn. Gebruik een schaar om vanaf de bovenkant, aan dezelfde kant als waar je zojuist de oogjes geplaatst hebt, oortjes te knippen in het deeg. Duw de geknipte oortjes iets naar voren zodat ze mooi rechtop staan en vorm deze met je vingers nog een beetje bij zodat ze rond en puntig worden. Om de oortjes af te maken, maak je met behulp van de achterkant van een lepel of een dichte schaar aan de binnenkant de oortjes nog een afdruk, dit moet het zachte gedeelte van de konijnenoortjes voorstellen.
7
Bestrijk de konijnenbroodjes met een beetje sojamelk en bak ze in 10-15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

Tip: serveer bij de zoete paashaasbroodjes plantaardige crème fraîche of plantaardige mascarpone en wat jam. Zo zijn het nét scones.

Wat is Pasen en wat vieren we precies?

Pasen is een christelijk feest dat de opstanding van Jezus Christus uit de dood viert. Het is een van de belangrijkste feesten in het christendom en wordt wereldwijd gevierd. Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart. Hierdoor kan de datum variëren tussen 22 maart en 25 april.

De viering van Pasen begint traditioneel met de vastentijd, die veertig dagen duurt. Deze periode symboliseert de veertig dagen die Jezus in de woestijn doorbracht, vastend en biddend. De vastentijd eindigt op Goede Vrijdag, de dag waarop christenen de kruisiging van Jezus herdenken.

Op Paaszondag vieren christenen de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Volgens het Nieuwe Testament van de Bijbel werd Jezus op de derde dag na zijn dood weer levend, wat de basis vormt voor de christelijke overtuiging in de opstanding. Pasen is dus een vreugdevol feest dat hoop, vernieuwing en het overwinnen van de dood symboliseert.

Naast de religieuze aspecten zijn er ook veel seculiere tradities verbonden aan Pasen, zoals het versieren van eieren, het organiseren van paaseierenjachten en het eten van heerlijke paas recepten. Deze tradities hebben vaak hun oorsprong in verschillende culturele en historische achtergronden. Zo is een gevlochten paasbrood een traditioneel paaslekkernij en mogen broodsoldaatjes met roomboter niet ontbreken op de paastafel. Andere hapjes die je vaak terugziet tijdens de paasbrunch zijn gevulde eieren, gevulde paasbroodjes met ei en een prachtige en smaakvolle paaskrans.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?