Lekkere zoete broodjes in de vorm van paashaasjes, hoe leuk is dat? Ga samen met de kids aan de slag met deze heerlijke broodjes, dat wordt zeker weten genieten tijdens Pasen!
Tip: serveer bij de zoete paashaasbroodjes plantaardige crème fraîche of plantaardige mascarpone en wat jam. Zo zijn het nét scones.
Pasen is een christelijk feest dat de opstanding van Jezus Christus uit de dood viert. Het is een van de belangrijkste feesten in het christendom en wordt wereldwijd gevierd. Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart. Hierdoor kan de datum variëren tussen 22 maart en 25 april.
De viering van Pasen begint traditioneel met de vastentijd, die veertig dagen duurt. Deze periode symboliseert de veertig dagen die Jezus in de woestijn doorbracht, vastend en biddend. De vastentijd eindigt op Goede Vrijdag, de dag waarop christenen de kruisiging van Jezus herdenken.
Op Paaszondag vieren christenen de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Volgens het Nieuwe Testament van de Bijbel werd Jezus op de derde dag na zijn dood weer levend, wat de basis vormt voor de christelijke overtuiging in de opstanding. Pasen is dus een vreugdevol feest dat hoop, vernieuwing en het overwinnen van de dood symboliseert.
Naast de religieuze aspecten zijn er ook veel seculiere tradities verbonden aan Pasen, zoals het versieren van eieren, het organiseren van paaseierenjachten en het eten van heerlijke paas recepten. Deze tradities hebben vaak hun oorsprong in verschillende culturele en historische achtergronden. Zo is een gevlochten paasbrood een traditioneel paaslekkernij en mogen broodsoldaatjes met roomboter niet ontbreken op de paastafel. Andere hapjes die je vaak terugziet tijdens de paasbrunch zijn gevulde eieren, gevulde paasbroodjes met ei en een prachtige en smaakvolle paaskrans.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment