Bloody Mary Pasta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Bloody Mary pasta

Je favoriete cocktail in de vorm van een pastagerecht? Maak kennis met deze bloody mary pasta, waarin tomaat, wodka en tabasco de bouwstenen vormen. Vega, simpel en vooral ontzéttend lekker. En houd je van pittig? Verdubbel gerust de hoeveelheid tabasco.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bloody mary pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
2
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op medium vuur en voeg de cherrytomaten toe. Bak ongeveer 5 min., tot de velletjes beginnen te scheuren.
3
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg toe aan de pan met tomaten, roer en bak 1 min. mee.
4
Voeg de wodka en het tomatensap toe en laat in 2 min. de alcohol uitkoken. Voeg de worcestersaus, tabasco en de zwarte peper toe en roer opnieuw.
5
Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan en schep door elkaar. Verdeel de bloody mary pasta over borden en maak af met wat blaadjes van de selderij en breng eventueel op smaak met extra peper en zout. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de bloody mary pasta.

Koken met een vleugje alcohol

Hoewel men er niet gelijk aan denkt, is koken met een vleugje alcohol niet zo gek als het lijkt. Het kan onwijs veel smaak toevoegen aan je gerechten. Een groot deel van de alcohol verdampt wanneer je het kookt, maar de lekkere smaak blijf je proeven. In deze Bloody Mary pasta voegen we de klassieke ingrediënten van de gelijknamige cocktail toe, met in de hoofdrol wodka. Ook in deze wodka penne voegen we, zoals de naam het al zegt, wodka toe. In beide pasta recepten zorgt de wodka voor een zachte en romige saus. Beide gerechten zet je al in 15 minuten op tafel. Wat ons betreft perfecte recepten voor het avondeten!

Naast deze twee vegetarische recepten kan je ook wodka toevoegen aan deze creamy pumpkin spice pasta van Chefke Luc. Dit bordje gevuld met een romige pasta is gemaakt van pompoen, pumpkin spice kruiden, burrata en een vleugje wodka. We toppen de pasta af met krokant gebakken pancetta en extra romige burrata. Hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’! Naast pasta’s wordt er ook vaak wijn of bier toegevoegd aan stoofpotjes recepten. Denk aan deze stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen, of deze boeuf bourguignon met runderriblappen en rode wijn. In beide recepten zorgt de alcohol voor nét dat extra smaakje, waardoor het een ware smaakexplosie in de mond is.

In dit ovenschotel recept voor kabeljauw uit de oven met venkel en wortel gebruiken we ook alcohol, namelijk witte wijn. Door de toevoeging van onder andere witte wijn krijgt de neutrale smaak van kabeljauw juist extra veel smaak. Voeg daar nog rode ui en knoflook aan toe en het gerecht is compleet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via