Je favoriete cocktail in de vorm van een pastagerecht? Maak kennis met deze bloody mary pasta, waarin tomaat, wodka en tabasco de bouwstenen vormen. Vega, simpel en vooral ontzéttend lekker. En houd je van pittig? Verdubbel gerust de hoeveelheid tabasco.
Hoewel men er niet gelijk aan denkt, is koken met een vleugje alcohol niet zo gek als het lijkt. Het kan onwijs veel smaak toevoegen aan je gerechten. Een groot deel van de alcohol verdampt wanneer je het kookt, maar de lekkere smaak blijf je proeven. In deze Bloody Mary pasta voegen we de klassieke ingrediënten van de gelijknamige cocktail toe, met in de hoofdrol wodka. Ook in deze wodka penne voegen we, zoals de naam het al zegt, wodka toe. In beide pasta recepten zorgt de wodka voor een zachte en romige saus. Beide gerechten zet je al in 15 minuten op tafel. Wat ons betreft perfecte recepten voor het avondeten!
Naast deze twee vegetarische recepten kan je ook wodka toevoegen aan deze creamy pumpkin spice pasta van Chefke Luc. Dit bordje gevuld met een romige pasta is gemaakt van pompoen, pumpkin spice kruiden, burrata en een vleugje wodka. We toppen de pasta af met krokant gebakken pancetta en extra romige burrata. Hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’! Naast pasta’s wordt er ook vaak wijn of bier toegevoegd aan stoofpotjes recepten. Denk aan deze stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen, of deze boeuf bourguignon met runderriblappen en rode wijn. In beide recepten zorgt de alcohol voor nét dat extra smaakje, waardoor het een ware smaakexplosie in de mond is.
In dit ovenschotel recept voor kabeljauw uit de oven met venkel en wortel gebruiken we ook alcohol, namelijk witte wijn. Door de toevoeging van onder andere witte wijn krijgt de neutrale smaak van kabeljauw juist extra veel smaak. Voeg daar nog rode ui en knoflook aan toe en het gerecht is compleet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment