Print opties

Sluiten

Gerookte zalm taart

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd voorzichtig een vierkant in en prik met een vork gaatjes in het midden, zodat het niet teveel rijst. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee, bestrooi met zwarte sesamzaadjes en chilivlokken en bak het geheel 15-20 min. tot het goudbruin en knapperig is.
2
Laat het bladerdeeg afkoelen. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen, hak de dille fijn en snijd de citroen in partjes. Smeer de kruidenroomkaas gelijkmatig uit over het afgekoelde bladerdeeg. Verdeel de gerookte zalm, kappertjes en rode ui eroverheen en garneer met de verse dille en citroen. Snijd de taart in stukken en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.