Aardappelgratin Met Prei Biet En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas

Wij zijn gek op ovenschotels. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat ze vaak makkelijk zijn. Je kunt de ovenschotel voorbereiden wanneer je wilt, je hebt weinig afwas en je huis gaat er heerlijk van ruiken. Deze keer een ovenschotel met rode biet, aardappel, prei en geitenkaas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op.
2
Mix in een kom het ei met de crème fraîche en het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in de ovenschaal over de aardappelen en bieten.
3
Snijd de prei in halve ringen en voeg toe aan de ovenschaal. Snijd de dadels fijn en strooi deze samen met de geitenkaas over de prei.
4
Hak de hazelnoten fijn en strooi deze vervolgens samen met de broodkruim over de gratin. Bak de gratin in de oven in ongeveer 25 min goudbruin en gaar.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?