Print opties

Sluiten

Indonesische rendang daging uit de slowcooker

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 45min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm en laat minimaal 30 min. op kamertemperatuur komen.
2
Maak intussen de boemboe. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Hak de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes om het geheel minder pittig te maken.
3
Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper, laos, kurkuma, korianderzaad en komijnzaad bij elkaar in de vijzel en maal tot een grove pasta genaamd boemboe. Wanneer je geen vijzel hebt, kan dit ook in de hakmolen of foodprocessor.
4
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boemboe 2 tot 3 min. aan, roer goed door. Voeg de blokjes riblappen toe en bak 5 min. mee.
5
Schep het vlees in de slowcooker en voeg de kokosmelk en ketjap manis toe. Halveer de sereh over de lengte en leg in beide stukken een losse knoop. Hierdoor kneust de sereh. Voeg de sereh toe in de slowcooker, sluit de slowcooker af met de deksel en laat het geheel op stand ‘low’ in 7 uur garen.
6
Verwijder de deksel van de slowcooker en pak de sereh uit de rendang. Gaar nog 1 uur verder op ‘low’. Roer regelmatig door.
7
Bereid de witte rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de blaadjes selderij.
8
Serveer de rendang met witte rijst. Maak het gerecht af met selderij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.