Ben je op zoek naar een fris voorgerecht of een lekkere lunch? Dan biedt deze meloen carpaccio met krokante ham uitkomst! De combinatie van dunne plakjes galiameloen en cantaloupe meloen met krokante prosciutto, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en honing en balsamico crème zorgt voor een verrassende combinatie. Ideaal als starter van het diner!
Bekende soorten meloen zijn natuurlijk watermeloen, galiameloen en cantaloupe meloen. Watermeloen is in de zomerperiode één van onze favoriete, frisse tussendoortjes. Maar deze fruitsoort eet je niet alleen uit het vuistje als snack; je kan het ook heel goed gebruiken in de keuken en er superlekkere borrelhapjes en gerechtjes mee maken. Een heerlijk voorbeeld van een feestelijk borrelhapje met watermeloen, zijn deze watermeloenlolly’s met spek en geitenkaas. De combinatie van de zoete watermeloen met de zoute smaak van spek en geitenkaas is er een voor in de boeken.
Een lekkere salade met watermeloen is deze watermeloensalade met krab. Je kan de salade eten als lunch, als avondmaaltijd of als bijgerecht bij een heerlijke barbecue. Lekker fris door de watermeloen, komkommer en limoen en daardoor een ideale zomerse maaltijd. Ook deze meloensalade met peer en rauwe ham is enorm lekker. Galiameloen in combinatie met peer, amandel, komkommer, zelfgemaakte vinaigrette en rauwe ham. Enorm lekker!
Ook met galiameloen kan je goed op weg in de keuken. Krijg je in de zomer eters over de vloer en wil je iets speciaals serveren als voor- of tussengerecht? Ga voor ajo blanco! Dit is witte gazpacho en dus een koude soep. Je maakt de soep met knoflook en amandel en de soep wordt vaak afgetopt met iets zoets qua toppings. In dit recept kiezen wij voor bolletjes galiameloen, komkommer én getoaste amandelschilfers. Een heerlijke combinatie die je wilt proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment