Meloen Carpaccio Met Krokante Ham2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Meloen carpaccio met krokante ham

Ben je op zoek naar een fris voorgerecht of een lekkere lunch? Dan biedt deze meloen carpaccio met krokante ham uitkomst! De combinatie van dunne plakjes galiameloen en cantaloupe meloen met krokante prosciutto, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en honing en balsamico crème zorgt voor een verrassende combinatie. Ideaal als starter van het diner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Meloen carpaccio met krokante ham

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes prosciutto op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 8–10 min. krokant. Laat afkoelen en breek in stukken.
2
Halveer de galia meloen en cantaloupe meloen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakjes met een mandoline of scherp mes. Verdeel de plakjes meloen over borden of een grote schaal. Verdeel de honing en balsamico crème erover. Rasp de Parmezaanse kaas over de meloen en breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de krokante prosciutto en pijnboompitten over de meloen carpaccio. Pluk de blaadjes van de basilicum en garneer de meloen carpaccio met blaadjes basilicum. Serveer direct.

Recepten met meloen

Bekende soorten meloen zijn natuurlijk watermeloen, galiameloen en cantaloupe meloen. Watermeloen is in de zomerperiode één van onze favoriete, frisse tussendoortjes. Maar deze fruitsoort eet je niet alleen uit het vuistje als snack; je kan het ook heel goed gebruiken in de keuken en er superlekkere borrelhapjes en gerechtjes mee maken. Een heerlijk voorbeeld van een feestelijk borrelhapje met watermeloen, zijn deze watermeloenlolly’s met spek en geitenkaas. De combinatie van de zoete watermeloen met de zoute smaak van spek en geitenkaas is er een voor in de boeken.

Een lekkere salade met watermeloen is deze watermeloensalade met krab. Je kan de salade eten als lunch, als avondmaaltijd of als bijgerecht bij een heerlijke barbecue. Lekker fris door de watermeloen, komkommer en limoen en daardoor een ideale zomerse maaltijd. Ook deze meloensalade met peer en rauwe ham is enorm lekker. Galiameloen in combinatie met peer, amandel, komkommer, zelfgemaakte vinaigrette en rauwe ham. Enorm lekker!

Ook met galiameloen kan je goed op weg in de keuken. Krijg je in de zomer eters over de vloer en wil je iets speciaals serveren als voor- of tussengerecht? Ga voor ajo blanco! Dit is witte gazpacho en dus een koude soep. Je maakt de soep met knoflook en amandel en de soep wordt vaak afgetopt met iets zoets qua toppings. In dit recept kiezen wij voor bolletjes galiameloen, komkommer én getoaste amandelschilfers. Een heerlijke combinatie die je wilt proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via