Pasta 'guacamole'
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta ‘guacamole’

Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse én oh zo lekkere pasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta ‘guacamole’

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pel en snipper de rode ui. Schil en ontpit de avocado. Snijd het vruchtvlees in kleine partjes. Pluk de koriander en hak de helft grof.
2
Pers het sap uit de limoen. Meng de cherrytomaten, rode ui, avocado en koriander met het limoensap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3
Giet de pasta af en meng door het mengsel, serveer direct. Maak het gerecht af met de resterende koriander en met chilivlokken.

De Mexicaanse keuken

Wraps, taco’s, quesadilla’s, enchilada’s, tortilla’s, allerlei ingrediënten waar je aan denkt wanneer iemand Mexicaanse keuken zegt. Verrukkelijke recepten waar je smaakpapillen blij van worden. Vaak worden ingrediënten als avocado, bonen, mais en koriander verwerkt in Mexicaanse gerechten, zoals in deze pasta ‘guacamole’. Ben je op zoek naar een gerecht met vlees, dan is een echte klassieker onmisbaar: krokante tortilla’s met rundergehakt. Makkelijk om te maken, fris dankzij de toevoeging van ijsbergsla en romig met crème fraîche als topping. Eet je liever vegetarisch? Dan is een recept vol met bonen ideaal, zoals deze gezonde burrito bowl. Binnen een half uur zet je een voedzaam gerecht op tafel met paprika, zwarte bonen en volkoren wraps. Wat je ook kiest, met de Mexicaanse keuken zit je altijd goed! Bekijk de Mexicaanse recepten en maak je favoriete recept of sla hem op in je persoonlijke receptenboek.

Borrelplank vol Mexicaanse hapjes

De Tex-Mex keuken leent zich uitstekend voor een borrelavond met vrienden of familie. Brenda van Brenda Kookt heeft zorgvuldig een sharing plank gemaakt met 6 heerlijke en gemakkelijke recepten uit de Mexicaanse keuken. Van een nachopannetje met guacamole en quesadilla hoorntjes met cheddarkaas tot kruidige pulled chicken taco’s en gevulde snackpaprika’s met bonen en mais. Voor ieder wat wils om van te snoepen. Maak de plank compleet met zelfgemaakte guacamole en een Mexicaanse tomatensalsa en waan je een avond in Mexico. Benieuwd naar alle recepten die Brenda voor je heeft gemaakt? Bekijk snel de Tex-Mex plank, maak een gratis account aan op Eatertainment en krijg toegang tot deze verrukkelijke recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via