Pittige Courgette Rolletjes Ovenschotel2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pittige courgette rolletjes ovenschotel

Een ovenschotel vol comfort en smaak: deze pittige courgette rolletjes zijn gevuld met romige ricotta en champignons en worden samen met een kruidige tomatensaus in de oven gebakken. Een heerlijk vegetarisch recept dat nét even anders is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pittige courgette rolletjes ovenschotel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken met een mandoline of dunschiller. Snijd de champignons fijn. Meng de ricotta met de champignons en breng op smaak met peper en zout.
2
Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal. Voeg de chilivlokken toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
3
Leg 3 courgette linten naast elkaar. Verdeel een lepel van het ricottamengsel en rol op. Herhaal deze stappen met de overige courgette linten en ricottamengsel. Leg de rolletjes in de tomatenblokjes.
4
Bestrooi met de geraspte kaas. Bak 15 min. in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten.

Let’s roll it up!

Wist je dat je heel veel ingrediënten op kan rollen en er leuke hapjes of gerechten van kan maken? Zo gaan we in dit recept voor een ovenschotel met courgette rolletjes. We maken dunne linten van courgette, die we vullen met een romig ricottamengsel en vervolgens oprollen. Ziet er lekker uit én het smaakt ook gewoonweg lekker. Elke hap prikkelt namelijk al je smaakpapillen. Het is romig, heeft een pitje, umami-smaak dankzij de champignons en de courgette geeft weer een frisse touch.

Naast deze pittige courgette rolletjes ovenschotel kan je ook eens deze Chinese koolrolletjes uit de oven proberen. Het gerecht bestaat uit de bladeren van Chinese kool, wat wordt gevuld met een mix van gehakt in een pastasaus met ricotta en groenten als courgette en prei. Een makkelijk recept om te maken en boordevol diverse smaken. Heb je een airfryer in huis? Maak dan ook eens deze visrolletjes met tomatentapenade, groene asperges en aardappelpartjes! De aardappelpartjes en groene asperge tips worden in de airfryer krokant gebakken.

Met courgette kan je ook deze krokante prosciutto-courgette rolletjes maken. Crunchy vanbuiten dankzij de prosciutto di parma en romig vanbinnen dankzij de roomkaasvulling met courgette. Lekker voor bij de borrel. Deze komkommerrolletjes met rosbief, groene asperge en truffelmayonaise zijn ook lekker voor bij de borrel. Een verfrissende verrassing en ook nog eens een koolhydraatarm recept. Probeer ook zeker deze gevulde auberginerolletjes. Leuk om te serveren als onderdeel van een tapas avond. Dankzij de vulling van hummus, couscous en geitenkaas vullen ze goed en zijn ze lekker romig. Serveer eventueel zonder couscous en maak ze voor bij de borrel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?