Koreaanse Noedels Met Biefstuk Bimi Sugar Snaps
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps

Geef een Koreaanse twist aan je noedels! Wij serveren onze noedels graag met biefstuk, knapperige groente en een zelfgemaakte saus op basis van zwarte bonen, sojasaus en gember.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Ingrediënten zwarte-bonensaus
Keukenbenodigdheden

Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Snijd de knoflook, gember, bosui en rode peper fijn. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit hierin de knoflook, gember en bosui aan. Voeg vervolgens de zwarte-bonenpasta toe en laat enkele minuten bakken. Breng op smaak met de helft van de rode peper, sojasaus, kippenbouillon, rijstwijn, suiker en azijn. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Pureer de saus met een staafmixer fijn en voeg als laatste de maizena toe om de saus dikker te maken. Tip: heb je geen tijd om zelf de saus te maken? Vervang de ingrediënten dan door een kant-en-klaar saus.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels in 3 minuten gaar. Giet het water af en spoel de noedels af met koud water.
3
Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en schroei de biefstuk rondom helemaal dicht. Draai de biefstuk hierna om de minuut totdat deze na ca. 4 minuten goudbruin van kleur is. Verpak in aluminiumfolie en laat rusten.
4
Verhit 1 el olie in een wok en wok in 4 minuten de bimi en sugar snaps gaar. Voeg de overgebleven rode peper, 2 el zelfgemaakte zwarte-bonensaus en de noedels toe en verwarm goed door.
5
Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de noedels over twee borden en leg de plakjes biefstuk hier bovenop. Serveer met extra saus, bosui en sesamzaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

C
Caroline 4 mrt 2021
Wij aten (en eten nog steeds) met regelmaat noedels met beef. De biefstuk, of een andere steaksoort, was altijd droog. We vroegen ons af hoe het kan dat die heerlijke stukjes beef in de noedels in een restaurant of take away, altijd zo lekker mals en zacht zijn. De oplossing is werkelijk heel simpel. Gezien op de 'School of Wok'. Je snijdt het vlees in plakjes en slaat die plakjes vervolgens stuk voor stuk plat. De vezels in het vlees trekken dan niet samen als je ze (zeer kort) roerbakt in de wok. Het vlees blijft dus zalig mals! Even kort marineren is trouwens aan te raden. Noedels met garnalen is ook een aanrader.
J
Jennifer van Eatertainment 4 mrt 2021
Hi Caroline, Wat fijn dat je deze goeie tip deelt! Zeker een fijne tip voor bij dit recept :) Groet, Jennifer
R
RespectVoorCultuur 18 aug 2020
Koreaans, goed idee, maar kunnen jullie misschien een echt Koreaans gerecht hier delen wat recht doet aan de rijke eetcultuur ipv deze Nederlandse eenheidsworst presenteren?
J
Jennifer van Eatertainment 19 aug 2020
Hi, Bedankt voor je feedback. We zouden de authentieke versie graag een keer proberen. Ik geef je feedback door aan onze culinaire redactie! Met vriendelijke groet, Jennifer

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via