In samenwerking met:
GARDEN GOURMET Chicken Style Filet Pieces Baked Squash With Ch
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pompoen met Vegan Filetstukjes en yoghurtsaus

Ben je dol op pompoen? Combineer dit dan met de Vegan Filetstukjes van Garden Gourmet. Het perfecte pompoenrecept voor jou! Het is niet alleen lekker en smaakvol, maar ook supersnel klaar in slechts 30 minuten. Waarom probeer je het niet eens uit en maak je zelf de yoghurtsaus volgens het bijgeleverde recept?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pompoen met vegan filetstukjes en yoghurtsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de pompoen in gelijke stukken. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pluk de rozemarijn. Bestrooi de pompoen met 1/3 van de olijfolie, peper, zout en rozemarijn en bak 15 min. in de oven. Roer halverwege om.
2
Bereid ondertussen de Garden Gourmet Vegan Filetstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in een koekenpan met de helft van de overgebleven olijfolie.
3
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Meng de sojayoghurt met de knoflook, de resterende eetlepel olijfolie, peper en zout.
4
Serveer de linzen en de gebakken pompoen met de gegrilde Vegan Filetstukjes erop. Breng op smaak met de yoghurtsaus.

Maak je eigen yoghurtsaus

Een heerlijke yoghurtsaus maken is helemaal niet moeilijk en het is een fantastische manier om extra smaak toe te voegen aan je gerechten. Het maken van je eigen yoghurtsaus is ook een geweldige manier om het aan te passen aan jouw eigen smaakvoorkeuren. Het geeft je gerecht nét dat beetje extra, zoals in deze bloemkool schnitzel bowl met yoghurtsaus.

Om een yoghurtsaus te maken, begin je met het mengen van yoghurt en mayonaise in een kom. Gebruik ongeveer 2 delen yoghurt op 1 deel mayonaise, maar pas de verhoudingen aan naar jouw eigen smaak. Voeg vervolgens wat citroensap en wat van de schil van de citroen toe voor wat extra frisheid. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog andere kruiden toe, zoals dille of peterselie.

De yoghurtsaus of yoghurtdressing is heerlijk als dip voor groenten of als topping voor salades, zoals bij deze frisse salade niçoise met verse tonijn, maar kan ook gebruikt worden als saus bij warme gerechten en ingrediënten als pompoen. Een fantastisch gerecht om deze yoghurtsaus bij te serveren is het pompoen met Vegan Filetstukjes recept van Garden Gourmet. Deze vegan optie is heerlijk hartig en biedt wat anders dan de alledaagse recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?