ratatouille
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ratatouille met Turks brood van Do

Dit recept is een ware hit in de familie van Do. Het draait allemaal om smaak en liefde en het is er eentje om van te watertanden! We hebben het over een smaakvolle ratatouille, geserveerd met Turks brood en een yoghurtdip gemaakt van Griekse yoghurt, olijfolie en za’atar kruiden. In één woord te omschrijven: heerlijk!

Bekijk de nu de aflevering van ‘De smaak van het leven’ met Do hier.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Do

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Ratatouille met Turks brood van Do

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Verwarm ½ van de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de gepelde tomaten, een flinke scheut balsamico, de laurier, tijm en peper en zout toe en laat iets indikken tot een dikkere saus. Dit duurt ongeveer 10 min.
2
Snijd ondertussen de courgette, aubergine en tomaat in plakken van 1 cm. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
3
Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de groenten om en om in een mooie cirkel in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet de ratatouille 55 min. in de oven. Haal de laatste 10 min. het aluminiumfolie eraf.
4
Maak ondertussen de yoghurtdip. Meng de Griekse yoghurt met de overige olijfolie en za’atar.
5
Breng de ratatouille op smaak met peper en zout en serveer met het Turks brood en de yoghurtdip.
do

De smaak van het leven

In onze nieuwe videoserie ‘De smaak van het leven’ gaat host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in van Jan Smit tot Gerard Ekdom. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen én herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen – deze serie brengt smaken én verhalen samen. Bekijk onze nieuwe serie hier.

De lekkerste ovengerechten boordevol groenten

Hoewel je bij een ovenschotel recept vaak meteen denkt aan comfort food zoals een romige lasagne recept met flink wat kaas, kan een ovenschotel ook boordevol groenten zijn. Je kan namelijk tal van ovengerechten maken waarbij groenten de hoofdrol spelen. Zo ook in dit familierecept van niemand minder dan zangeres en presentatrice Do. Dit klassieke ratatouille recept maakt zij met groenten als aubergine, courgette, gele én rode paprika en tomaten. In haar familie serveren ze het met Turks brood en een romige yoghurtdip gemaakt van Griekse yoghurt, olijfolie en za’atar kruiden. Dit gerecht is lekker van smaak en makkelijk om te maken.

Wanneer je liefhebber bent van makkelijke recepten, probeer dan ook eens deze romige cheesy gnocchi bloemkool ovenschotel. Het is een simpel gerecht met pure smaken, flink wat bloemkool en een krokante kaassaus bovenop. Perfect als recept voor het avondeten! Een ander smaakvol recept om eens te proberen is deze preischotel met zoete aardappelpuree. Voor liefhebbers van zoete aardappel recepten is dit heerlijk voor het avondeten!

Ook een parel uit de oven: deze vegetarische orzo ovenschotel. Je maakt het al in slechts 30 minuten en het zit boordevol groenten zoals paprika en courgette. Natuurlijk mag het laagje Parmezaanse kaas niet ontbreken. Liefhebber van pompoen? Ga dan voor een ovenschotel met pompoen, feta, aardappel én spinazie. Dit lekkere recept zit ook net als de andere recepten vol met groenten en zorgen ervoor dat jij je dagelijkse portie zeker binnenkrijgt.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via