In samenwerking met:
Rosbief Met Gekaramelliseerde Uienjus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rosbief met gekarameliseerde uienjus

Er gaat niets boven een lekker stuk vlees tijdens het kerstdiner. Er zijn diverse mogelijkheden om rosbief te bereiden. In dit klassieke rosbief recept roosteren we het vlees in de oven, afgetopt met een heerlijke gekarameliseerde uienjus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept rosbief met gekarameliseerde uienjus

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de rosbief goed droog en breng op smaak met peper en zout.
2
Verhit een grote pan met ½ van de roomboter. Leg, als de pan goed heet is, de rosbief in de pan en schroei in circa 5 min. rondom dicht.
3
Leg de rosbief in een ovenschaal en bak nog 30 min. in de oven. Verpak daarna in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
4
Pel en snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Zet de pan met het bakvet van de rosbief op laag vuur en voeg de uien toe. Karamelliseer de uien 20 min. Roer regelmatig door.
5
Blus de uien af met de rode wijn en runderfond. Leg de takjes tijm in de saus, breng aan de kook en kook in circa 10 min. tot de helft in. Voeg de rest van de boter toe en roer door tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de rosbief met een scherp mes in dunne plakjes. Serveer met de gekarameliseerde uienjus.

Tip: je kunt een kernthermometer gebruiken om te controleren of de rosbief gaar is. Houd voor een medium-rare rosbief een kerntemperatuur van 55°C – 58°C aan.

Een mals stukje vlees voor iedere dag

Rosbief is een heerlijk stuk vlees dat afkomstig is van de runderachterbout. Het staat bekend om zijn malse textuur en sappige smaak, waardoor het een favoriet is bij veel vleesliefhebbers. Rosbief kan op verschillende manieren worden bereid en is veelzijdig genoeg om in diverse recepten te worden gebruikt.

Traditionele rosbief

Een klassieke manier om rosbief te bereiden, is door het te roosteren in de oven. Kruid het vlees met peper, zout en eventuele andere favoriete kruiden. Plaats het dan in een voorverwarmde oven en laat het langzaam garen tot de gewenste gaarheid is bereikt. Serveer het in plakjes gesneden met bijgerechten zoals aardappelpuree, geroosterde groenten en een smakelijke jus. Lekkere varianten zijn deze peperrosbief met gepofte knoflook en een heerlijke rosbief met honing-mosterdkorst.

Rosbief sandwich

Een eenvoudige en smakelijke manier om van rosbief te genieten, is door het te gebruiken in een sandwich of op een toast. Snijd dunne plakjes rosbief en leg ze op vers brood. Voeg je favoriete toppings toe, zoals sla, tomaat, ui en een smakelijke saus zoals mosterd of aioli. Dit maakt een heerlijke lunch of lichte maaltijd.

Rosbief salade

Rosbief kan ook een geweldige toevoeging zijn aan salades. Meng plakjes rosbief met verse bladgroenten, cherrytomaatjes, komkommer en andere groenten naar keuze. Voeg een smaakvolle dressing toe en garneer met geroosterde noten of kaas. Dit resulteert in een frisse en vullende salade met een eiwitrijke boost.

Gevulde rosbiefrolletjes

Een creatieve manier om rosbief te presenteren, is door het te vullen en op te rollen. Vul dunne plakjes rosbief met bijvoorbeeld roomkaas, rucola en zongedroogde tomaten. Rol ze op en steek er cocktailprikkers in om de rolletjes bij elkaar te houden. Dit maakt een elegante en smaakvolle hapjesoptie voor feestjes en bijeenkomsten. Of kies voor een basis van komkommer en rol het op met rosbief, groene asperges en truffelmayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via