Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de rosbief goed droog en breng op smaak met peper en zout.
2
Verhit een grote pan met ½ van de roomboter. Leg, als de pan goed heet is, de rosbief in de pan en schroei in circa 5 min. rondom dicht.
3
Leg de rosbief in een ovenschaal en bak nog 30 min. in de oven. Verpak daarna in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
4
Pel en snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Zet de pan met het bakvet van de rosbief op laag vuur en voeg de uien toe. Karamelliseer de uien 20 min. Roer regelmatig door.
5
Blus de uien af met de rode wijn en runderfond. Leg de takjes tijm in de saus, breng aan de kook en kook in circa 10 min. tot de helft in. Voeg de rest van de boter toe en roer door tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de rosbief met een scherp mes in dunne plakjes. Serveer met de gekarameliseerde uienjus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.