Sticky kip uit de airfryer met paksoi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Sticky kip uit de airfryer met paksoi

Dol op kip met rijst? Maak dan eens deze sticky kip uit de airfryer, die samen met paksoi en gebakken rijst het ultieme ‘AGV’tje’ vormt. De rijst bereid je wanneer de airfryer het werk doet, wat dit ook nog eens een lekker praktisch recept maakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Recept sticky kip uit de airfryer met paksoi

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.
2
Doe de kipkluifjes samen met 2/3 van de sojasaus, de ahornsiroop, mirin en hoisin in een kom en schep door elkaar. Dek de kom af en laat minstens een uur marineren in de koelkast (langer of een nachtje kan ook).
3
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Verhit een wokpan op medium vuur en voeg 2/3 van de sesamolie toe. Fruit de gember aan maar voorkom dat deze bruin kleurt. Voeg de afgekoelde rijst toe en wok al roerend ongeveer 5 min., tot elke rijstkorrel bedekt is met een dun laagje olie.
4
Breek de eieren in een kommetje en kluts met een vork. Voeg de peper en het zout toe en roer goed.
5
Schep de rijst naar één kant in de wokpan en laat de eieren in de andere kant stollen tot de textuur van een omelet (dit duurt ongeveer 5 min. op medium vuur). Gebruik een houten lepel om het gestolde ei daarna in stukjes te breken en roer die stukjes onder de gebakken rijst. Proef en voeg extra peper en zout naar smaak toe. Houd de rijst warm op laag vuur.
6
Verwarm je airfryer tot 180°C en plaats de gemarineerde kipkluifjes in het mandje. Bak 15 min. in de airfryer, of tot ze een mooi goudbruin en glimmend laagje hebben.
7
Halveer ondertussen de baby paksoi. Verhit de overige sesamolie in een pan op medium tot hoog vuur. Bak de paksoi ongeveer 3 min. aan beide kanten en voeg de overige sojasaus toe.
8
Pluk de blaadjes van de takjes koriander. Schep de gebakken rijst in kommetjes en plaats de kommetjes omgekeerd op een bord voor een mooie presentatie. Leg daar de paksoi en de sticky kip uit de airfryer naast. Maak af met de koriander.

Tip: wil je de rijst snel laten afkoelen? Spreid de rijst dan uit op een bakplaat of groot bord, dan gaat dit sneller.

Tip: bereid de sticky kip een avond van tevoren, zodat de marinade extra goed intrekt.

Sticky recepten, we houden ervan!

Door ingrediënten in bepaalde recepten ‘sticky’ te maken, krijgt het een heerlijke smaak. In dit recept kiezen we ervoor om de kipkluifjes te marineren in een mengsel van sojasaus, ahornsiroop, mirin en hoisin, waardoor het heerlijk ‘kleverig’ wordt en enorm lekker is wanneer het gebakken is. Kip kan je zo op verschillende manieren bereiden! Ook deze sticky kipdrumsticks met rijstsalade en de sticky kip met rijst en wokgroenten zijn aanraders. Een borrelhapje ervan maken? Ga dan voor deze sticky kip met sesam. Chefke Luc heeft dit recept samen met nog 5 andere Aziatische borrelhapjes gemaakt. Ontdek hier de complete sharing plank mét recepten!

Naast kip kan je ook andere soorten vlees ‘sticky’ maken, zoals varkenshaas. In dit recept voor sticky varkenshaas met rijst en paksoi kiezen we ervoor om de plakkerige marinade te maken van sojasaus, bruine suiker, gember, rijstwijnazijn en water. Marineer de plakjes varkenshaas, bak in sesamolie en het resultaat is mals vlees met een mega lekkere smaak. Ook lekker: sticky spruitjes met udon noedels. De udon noedels zijn enorm zacht en daardoor superlekker in combinatie met de sticky spruitjes, die je samen met de noedels bakt in een mengsel van sojasaus en ketjap. Met deze makkelijke recepten kan je vandaag nog aan de slag, dus waar wacht je nog op?

Liefhebber van zoet? Ga dan zeker voor deze sticky toffee cake! Gemaakt met overrijpe bananen, waardoor de toffee cake een heerlijke samenstelling krijgt. Top af met een stroperige toffeesaus én eventueel een bolletje ijs wanneer je het serveert als dessert.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via