Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.
2
Doe de kipkluifjes samen met 2/3 van de sojasaus, de ahornsiroop, mirin en hoisin in een kom en schep door elkaar. Dek de kom af en laat minstens een uur marineren in de koelkast (langer of een nachtje kan ook).
3
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Verhit een wokpan op medium vuur en voeg 2/3 van de sesamolie toe. Fruit de gember aan maar voorkom dat deze bruin kleurt. Voeg de afgekoelde rijst toe en wok al roerend ongeveer 5 min., tot elke rijstkorrel bedekt is met een dun laagje olie.
4
Breek de eieren in een kommetje en kluts met een vork. Voeg de peper en het zout toe en roer goed.
5
Schep de rijst naar één kant in de wokpan en laat de eieren in de andere kant stollen tot de textuur van een omelet (dit duurt ongeveer 5 min. op medium vuur). Gebruik een houten lepel om het gestolde ei daarna in stukjes te breken en roer die stukjes onder de gebakken rijst. Proef en voeg extra peper en zout naar smaak toe. Houd de rijst warm op laag vuur.
6
Verwarm je airfryer tot 180°C en plaats de gemarineerde kipkluifjes in het mandje. Bak 15 min. in de airfryer, of tot ze een mooi goudbruin en glimmend laagje hebben.
7
Halveer ondertussen de baby paksoi. Verhit de overige sesamolie in een pan op medium tot hoog vuur. Bak de paksoi ongeveer 3 min. aan beide kanten en voeg de overige sojasaus toe.
8
Pluk de blaadjes van de takjes koriander. Schep de gebakken rijst in kommetjes en plaats de kommetjes omgekeerd op een bord voor een mooie presentatie. Leg daar de paksoi en de sticky kip uit de airfryer naast. Maak af met de koriander.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.