Print opties

Sluiten

Tortilla Española

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. aan. Draai het vuur laag en laat de ui in ongeveer 20 min. karamelliseren, roer regelmatig door.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in plakjes van 0,5 cm dik. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de chorizo in halve plakjes.
3
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo 2 tot 4 min. aan in de droge pan, tot deze het vet begint los te laten. Schep de chorizo uit de pan.
4
Voeg 1/3 van de olijfolie toe aan het bakvet van de chorizo. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nogmaals 2 min.
5
Klop de eieren los. Meng de aardappel en ui goed door elkaar. Voeg het ei toe, roer goed door en laat het geheel 15 min. rusten.
6
Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Meng de chorizo door het aardappelmengsel en schep het geheel in de pan. Draai het vuur laag en dek de pan af met het deksel. Gaar de tortilla 15 min. op laag vuur.
7
Schuif een groot bord over de pan en draai het geheel in een vloeiende beweging om. Schuif de tortilla terug in de pan en gaar nog 5 min. op de andere kant.
8
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringen. Pluk de peterselie en hak grof. Strooi vlak voor serveren de bosui en peterselie over de tortilla.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.