Frisse Gele Curry Met Tempeh En Limoen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min

Frisse gele curry met tempeh en limoen

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de naanbroden in 5 minuten af in de oven.
2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in 13 minuten beetgaar in kokend water. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Meng in een schaaltje 1/3 van de olie, honing en ketjap manis. Snijd de tempeh in dunne plakken van een halve centimeter. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempehplakjes in 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Giet vervolgens de ketjapsaus over de tempeh en laat de saus zachtjes karamelliseren. Zorg dat alle tempehplakjes volledig bedekt zijn met de saus.
4
Snipper de ui fijn en snijd de limoen doormidden. Rasp de schil van één helft van de limoen en pers uit. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en laat glazig worden. Voeg vervolgens de currypasta, 1 el limoensap en rasp van ¼ limoen toe. Bak 1 minuut mee in de pan tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en zoete aardappelblokjes toe. Verwarm zachtjes door totdat de kikkererwten gaar zijn.
5
Snijd de resterende limoen in partjes, de lente-ui in dunne ringen en de komkommer in plakjes. Serveer de gele curry in een schaal met de rijst, plakjes tempeh, komkommer en lente-ui. Knijp de partjes limoen uit over de curry om deze frisser te maken. Gebruik het naanbrood om te dippen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Leo
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Aziatisch
Indiaas
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Curry
Rijst
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via