In samenwerking met:
Zalmhapjes Met Mierikswortelcrème
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalmhapjes met mierikswortelcrème

Een gouden trio in dit borrelhapje: bieten, zalm en mierikswortel. Extra feestelijk in deze knapperige rode cups, afgetopt met smaakparels.

Dit kerst recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalmhapjes met mierikswortelcrème

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de bieten in stukken, doe samen met de mierikswortel in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in de spuitzak.
2
Snijd of scheur de gerookte zalm in stukjes. Spuit de biet-mierikswortelcrème over de bietencups en verdeel daar de zalm, citroenparels en tuinkers over.

Wijntip: serveer er een glas Antonin Rodet Grande Selection Chardonnay bij. Smaak: vol en droog. Herkomst: Frankrijk. Frisse en zachte borrelwijn, perfect voor bij dit hapje met zalm.

Bereidingstip: je kan de biet-mierikswortelcrème een halve dag van tevoren maken. Bewaar in de spuitzak in de koelkast.

Wat is mierikswortel?

Mierikswortel is een scherpe, pittige wortel die wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Het behoort tot dezelfde familie als mosterd, broccoli en radijs. De wortel heeft een witte kleur en een krachtige, prikkelende smaak die een scherpe hitte geeft, vergelijkbaar met mosterd of wasabi. Mierikswortel is al eeuwenlang geliefd in Europese en Aziatische keukens vanwege zijn unieke aroma.

De wortel wordt meestal vers geraspt of verwerkt tot een pasta of saus. Bij het raspen komt de scherpte vrij door een chemische reactie die ontstaat wanneer de cellen worden beschadigd. Om de intensiteit te temperen, wordt mierikswortel vaak gemengd met azijn, room, of yoghurt.

Populaire manieren om mierikswortel te gebruiken:

  • Mierikswortelsaus: een klassieke saus voor gerookte vis zoals zalm of forel, maar ook heerlijk bij geroosterd vlees.
  • Kruidenboter: meng geraspte mierikswortel met boter, citroen en verse kruiden voor een pittige twist.
  • Saladedressing: voeg een kleine hoeveelheid toe aan vinaigrettes voor extra pit. Lekkere touch aan een salade recept!
  • Soepen en stoofschotels: een klein beetje mierikswortel kan een romige soep een spannende smaak geven of geeft je stoofschotel recept een extra dimensie!
  • Mierikswortelmayonaise: ideaal als dipsaus voor groenten, frietjes of voor een lunch recept als een sandwich.

 

Met zijn veelzijdigheid is mierikswortel een geweldige toevoeging aan elke keuken!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via