Een gouden trio in dit borrelhapje: bieten, zalm en mierikswortel. Extra feestelijk in deze knapperige rode cups, afgetopt met smaakparels.
Dit kerst recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Wijntip: serveer er een glas Antonin Rodet Grande Selection Chardonnay bij. Smaak: vol en droog. Herkomst: Frankrijk. Frisse en zachte borrelwijn, perfect voor bij dit hapje met zalm.
Bereidingstip: je kan de biet-mierikswortelcrème een halve dag van tevoren maken. Bewaar in de spuitzak in de koelkast.
Mierikswortel is een scherpe, pittige wortel die wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Het behoort tot dezelfde familie als mosterd, broccoli en radijs. De wortel heeft een witte kleur en een krachtige, prikkelende smaak die een scherpe hitte geeft, vergelijkbaar met mosterd of wasabi. Mierikswortel is al eeuwenlang geliefd in Europese en Aziatische keukens vanwege zijn unieke aroma.
De wortel wordt meestal vers geraspt of verwerkt tot een pasta of saus. Bij het raspen komt de scherpte vrij door een chemische reactie die ontstaat wanneer de cellen worden beschadigd. Om de intensiteit te temperen, wordt mierikswortel vaak gemengd met azijn, room, of yoghurt.
Met zijn veelzijdigheid is mierikswortel een geweldige toevoeging aan elke keuken!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment