Wanneer je avocado mengt met kaas en ei en dat vervolgens in de oven bakt, ontstaat er avocadobrood. In feite zijn dat stevige, hartige pannenkoekjes die je kunt beleggen met toppings naar keuze. Wij gaan in dit recept voor kip, tomaat en sla en dat levert een érg lekkere combinatie op!
Misschien eet je avocado wel eens als beleg op je brood of crackers of maak je er guacamole van, maar wist je dat jet met avocado véél meer kunt dan dat? Zo kun je er zelfgemaakt avocadobrood van maken zoals in dit koolhydraatarme recept, wat een beetje lijkt op pannenkoeken. Daarnaast kan je er ook wafels van maken, zoals deze hartige avocadowafels met gerookte zalm van Chefke Luc. Heerlijk voor bij een uitgebreide brunch of lunch in het weekend! De wafels maak je naast avocado van ei, groene pesto, bloem en peper en zout. Gemakkelijk om te maken en superlekker met rucola, gerookte zalm, komkommer en radijsjes als topping.
Iets totaal anders is deze koude komkommersoep met avocado. Een heerlijke lunchmaaltijd, maar wanneer je er brood bij serveert kan je hier ook als avondmaaltijd van genieten. Lekker fris! Ben je op zoek naar een feestelijk voorgerecht? Ga voor deze hartige tompouce met avocadocrème. In dit vegetarische gerecht steelt de avocado de show. Verder vul je de tompouce met feta, granaatappelpitjes en krulpeterselie als smaakmaker.
Dol op de Mexicaanse keuken? Dan raden we deze Mexicaanse linzensoep met tortillachips aan. De soep bevat lekker veel groenten én wordt afgetopt met avocado en limoenpartjes. Klinkt misschien apart bij een warme soep, maar het is superlekker! En het ideale is dat deze soep al in 20 minuutjes gemaakt is. Handig voor doordeweeks wanneer je een drukke dag hebt gehad op je werk en weinig zin hebt om nog heel lang in de keuken te staan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment